|

Şedinţă extraordinară la CL Cugir. S-a aprobat achiziţionarea unui teren în Vinerea pentru amenajarea staţiei de pompare apă

Consilierii locali din Cugir s-au reunit miercuri, 7 august, de la ora 10.00, în şedinţă extraordinară, cu două proiecte de hotărâre pe ordinea de zi. Este vorba despre aprobarea achiziţionării de către Apa CTTA în numele oraşului Cugir a unui teren în Vinerea, în vederea construirii staţiei de pompare ape uzate şi completarea HCL privind accesul pe drumurile forestiere din cadrul Ocolului Silvic Sâpcea.

UPDATE: Ambele proiecte de hotărâre au fost aprobate de consilierii locali.

Reţeaua de canalizare din Vinerea va deveni încurând funcţională, după mai bine de doi ani de la realizare. Va începe construirea unei staţii de pompare a apelor uzate, investiţie realizată de Apa CTTA SA Alba, prin intermediul proiectului european  “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Alba”.

Pănă atunci, administraţia locală cugireană împreună cu operatorul de apă trebuie să identifice şi să achiziţioneze terenul pe care va fi construită viitoarea staţie de pompare, precum şi conducta de refulare necesară. În acest sens, miercuri, Consiliul Local Cugir se întruneşte în şedinţă extraordinară  pentru a-şi da acordul cu privire la achiziţionarea terenului necesar de către operatorul regional SC APA CTTA SA Alba, din Fondul de Întreţinere, Înlocuire şi Dezvoltare pe anul 2013, în numele Oraşului Cugir. Tot în cadrul aceleaşi şedinţe vor fi desemnaţi reprezentanţii oraşului în comisia de negociere a preţului ce urmează a fi constituită la nivelul operatorului regional SC APA CTTA SA Alba.

Edilul Cugirului, Adrian Teban, a declarat că această investiţie a fost subiectul a numeroase discuţii dintre operatorul de apă şi administraţia locală: „În urmă cu aproximativ doi ani am reuşit din fonduri proprii să introducem la Vinerea atât reţelele de apă, cât şi cele de canalizare. Întrucât nu a existat o staţie de epurare, reţeaua de canalizare nu a putut fi utilizată. Am purtat mai multe discuţii cu reprezentanţii Apa CTTA SA Alba pentru a găsi o soluţie la problemă, mai cu seamă că în proiectul european accesat de operatorul regional nu era inclusă şi această investiţie. În cele din urmă, ca urmare a unor economi făcute în cadrul atribuirii contractelor de executare, a fost posibilă alocarea unor fonduri pentru construirea staţiei de pompare. Investiţia va fi finalizată anul viitor şi va permite funcţionarea canalizării din Vinerea”.

Viitoarea staţie de pompare va fi construită în aval de localitatea Vinerea şi va avea rolul de a prelua apele menajere de aici şi a le transporta la staţia de epurare Cugir. Valoarea investiţiei este de 2.500.000 de lei, bani din Programul Operaţional şi Sectorial Mediu.

În ceea ce priveşte celălalt punct de pe ordinea de zi, se propune completarea Articolului 1 al Hotǎrârii nr. 79/2013 cu urmǎtorul cuprins: „Aprobǎ accesul public la investiţia finanţatǎ prin FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Ruralǎ) <Accesibilizarea fondului forestier şi protecţia mediului, prin construirea infrastructurii de transport, la O.S. Sâpcea, Cugir, judeţul Alba> fără perceperea de taxe pe o perioadă de 5 ani de la finalizarea investiţiei. Drumurile nou construite prin aceastǎ investiţie sunt:

– Piciorul Neamţului – în lungime de 5,2 km

– Brǎdet – în lungime de 0,4 km

– Preluca – Comarnici – în lungime de 1,2 km

– Afinet – în lungime de 1,8 km

– Valea Groşi – în lungime de 1,6 km

– Vinerea – Archiş – în lungime de 1,5 km

– Râul Mic – Bucuru – în lungime de 5,6 km

– Pod rutier pe drumul forestier Afinet peste Râul Mare”.

Proiectul ordinii de zi:

1. Completarea articolului 1 al Hotărârii Consiliului Local nr. 79 / 2013 privind accesul public la investiţia finanţată prin FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală) „Accesibilizarea fondului forestier şi protecţia mediului, prin construirea infrastructurii de transport, la O.S.Sâpcea, Cugir, judeţul Alba”.

2. Acordul pentru achiziţionarea de către S.C. APA CTTA SA Alba în numele Oraşului Cugir a unui imobil teren situat administrativ în localitatea Vinerea, judeţul Alba, în vederea construirii obiectivului „Staţie de pompare ape uzate”.

 

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=150770Publicat de pe 6 Aug 2013. Publicat in ADMINISTRATIE, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “Şedinţă extraordinară la CL Cugir. S-a aprobat achiziţionarea unui teren în Vinerea pentru amenajarea staţiei de pompare apă”

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...