|

Microbist din Cugir, amendat de jandarmi. Nu are voie să intre pe stadion timp de şase luni

stadion cugir CSOUn bărbat în vârstă de 53 de ani din Cugir s-a ales cu o amendă din partea jandarmilor, sâmbătă, când, băut și nervos, a vrut să asiste la meciul de fotbal dintre Metalurgistul Cugir și Gloria Progresul Bistrița. La pauza dintre cele două reprize, acesta s-a prezentat la poarta stadionului și a vrut să intre pe teren. Pe lângă amenda care a încasat-o, bărbatului i s-a interzis să mai intre pe stadion următoarele șase luni.

Incidentul s-a petrecut sâmbătă, pe timpul meciului de fotbal susţinut de echipa Metalurgistul Cugir în compania formaţiei Gloria Progresul Bistriţa, în cadrul Ligii a III-a de fotbal. În pauza dinte cele două reprize, Victor B. (53 de ani), domiciliat în Cugir, s-a prezentat la poarta stadionului şi a vrut să intre în incintă. Constatând că bărbatul prezenta semne care indicau fără echivoc că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, i s-a interzis accesul.

Microbistul a încercat să-i înduplece să revină asupra deciziei spunându-le că este născut în judeţul Bistriţa-Năsăud şi este un suporter al echipei Gloria Progresul Bistriţa, dar, constatând că oamenii de ordine îşi menţin decizia, i-a înjurat, i-a ameninţat şi a încercat să intre cu forţa în arena sportivă.

A fost rapid interceptat de un echipaj de jandarmerie care acţiona pentru asigurarea ordinii publice pe timpul întâlnirii fotbalistice şi, în acord cu prevederile Legii 4 din 9 ianuarie 2008 privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competiţiilor si a jocurilor sportive, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 400 de lei.

În plus, a primit şi sancţiunea contravenţională complementară de interzicere a accesului la competiţiile şi jocurile sportive de genul celor la care a săvârşit fapta pe o perioadă de 6 luni, fiind astfel singura persoană din judeţul Alba care se află sub efectul unei astfel de interdicţii.

Pentru prevenirea acestor fapte, jandarmii reamintesc că persoanele care încearcă să pătrundă în stare vădită de beţie sau să consume băuturi alcoolice în arena sportivă riscă să fie sancţionate cu amendă de la 250 lei la 750 lei sau prestarea a 100-150 ore de activităţi în folosul comunităţii, precum şi cu sancţiunea contravenţională complementară de interzicere a accesului la competiţiile şi jocurile sportive de genul celor la care au săvârşit fapta pe o perioadă de 6 luni.

Totodată, cei care proferează ori scandează injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare la adresa forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă riscă să fie sancţionaţi cu amendă de la 150 lei la 400 lei sau prestarea a 70-120 ore de activităţi în folosul comunităţii.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=153670Publicat de pe 10 Noi 2014. Publicat in ACTUALITATE, SPORT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...