|

Menţiune pentru SPAS Cugir la Competiţia celor mai bune practici în administraţie. Proiectul premiat: „Centru de urgenţă pentru victimele violenţei în familie”

Serviciul Public de Asistenţă Socială (SPAS) Cugir a câştigat o menţiune la Competiţia celor mai bune practici în administraţia din România, organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici din România (ANFP), la începutul acestui an. Proiectul premiat este „Centru de urgenţă pentru primirea victimelor violenţei în familie”, locaţie care funcţionează la Cugir de patru ani.

Aflat la a cincea ediţie, concursul este organizat pentru identificarea, evidenţierea şi diseminarea celor mai eficiente şi inovatoare practici în domeniul administraţiei. A fost structurat pe 3 categorii de tematice: „Responsabilitatea şi implicarea instituţională în sprijinul grupurilor sociale vulnerabile”, „Protejarea şi promovarea patrimoniului naţional în colaborare cu societatea civilă” şi „Implementarea unor mecanisme de comunicare instituţională în slujba cetăţeanului”.

Lucrările au fost evaluate şi jurizate de trei evaluatori aleşi din partea ANFP, ai universităţilor, asociaţiilor profesionale, publicaţiilor de specialitate şi ONG-urilor cu experienţă în domeniu. Au participat atât administraţii publice centrale, cât şi locale, structuri asociative, mass-media şi reprezentanţi din partea administraţiei europene. În cadrul evenimentului au avut loc prelegeri susţinute de invitaţi şi participanţi, în ateliere de lucru.

SPAS Cugir a participat la prima secţiune a concursului – Responsabilitatea şi implicarea instituţională în sprijinul grupurilor sociale vulnerabile -, cu proiectul „Centru de urgenţă pentru primirea victimelor violenţei în familie”.  Centrul funcţionează din 2008, iar proiectul a fost inclus în Programul de Interes Naţional derulat prin Ministerul Muncii. De la înfiinţare, 30 de persoane cu 26 de copii au beneficiat de servicii – găzduire şi masă şi consiliere.

Pe primele locuri la Competiţia celor mai bune practici în administraţia din România s-au clasat Consiliul Judeţean Cluj (locul 1), AJOFM Neamţ (locul 2) şi Consiliul Judeţean Vrancea (locul 3). Pe lângă SPAS Cugir, alte 11 instituţii au primit distincţii sau premii.

Premiile concursului au fost oferite în cadrul Conferinţei Internaţionale „Inovaţie şi calitate în sectorul public”, desfăşurată în 28 iunie, în staţiunea Neptun.

Sorin GIURCA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=99533Publicat de pe 2 Iul 2012. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...