|

Medicii recomandă cumpătare în alimentația de sărbători și evitarea consumului excesiv de alcool

A devenit o regulă ca după sărbătorile de Crăciun, oamenii să se înghesuie la urgențe din cauza consumului excesiv de alimente tradiționale sau de alcool. Pentru ca să nu vă petrece sărbătorile într-un salon de spital, medicii vă recomandă să evitați consumul de alimente şi de alcool, dar și expunerea la frig.

Medicii au emis o serie de recomandări pentru populaţie în perioada Sărbătorilor. Recomandările se referă la consumul de alimente şi de alcool, dar şi la expunerea la frig. Astfel că, se recomandă ca de sărbători să nu vă întreceți cu mâncarea și să profitați de masa îmbelșugată. E bine să fie evitată prăjirea alimentelor în vederea preparării lor, fiind de preferat ca acestea să fie fierte, preparate la cuptor sau pe grătar. Specialiştii mai recomandă să nu consumați alimente greu digerabile mai ales seara, cum ar fi carnea de porc, cârnaţi, caltaboş, slănină sau tobă.

În perioada sărbătorilor de iarnă, alimentaţia trebuie să fie cât mai diversificată, cuprinzând zilnic cereale (200-350 g pâine integrală), legume într-o cantitate de minim 300 g, fructe -minimum 450 g și lapte sau iaurt- 500 ml.

De asemenea și consumul de lichide trebuie să fie de minimum1,5 l pe zi, apă sau ceaiuri de plante neîndulcite. Pentru ca organismul să funcţioneze bine, pe lângă o alimentaţie echilibrată, este recomandat exerciţiul fizic de cel puţin trei ori pe săptămână.

Se recomandă, evitarea consumului excesiv de alcool .În ceea ce priveşte expunerea la frig, în special a persoanelor care vor participa la evenimentele organizate în aer liber, se recomandă folosirea mijloacelor de protecţie adecvate (căciuli, mănuşi, fulere, îmbrăcăminte corespunzătoare). De asemenea, este bine ca aceste persoane să se deplaseze, periodic, în locuri încălzite. Hidratarea trebuie făcută cu lichide calde, fără conţinut de alcool.

 

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=147464Publicat de pe 24 Dec 2012. Publicat in ACTUALITATE, INFORMATII UTILE, Oameni. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...