|

Medici noi la Spitalul Orăşenesc Cugir. Servicii de specialitate, oferite pacienţilor din oraş şi împrejurimi

spital cugirAnul acesta, la Spitalul Orăşenesc Cugir au fost angajaţi un număr de 7 medici noi în următoarele specialităţi: psihiatrie, dermatologie, diabetologie, oftalmologie, radiologie, pneumologie, chirurgie, precum şi un biolog în cadrul Laboratorului de analize. Spitalul Orăşenesc Cugir mai are încheiate contracte cu un număr de 17 medici rezidenţi, care la sfârşitul perioadei de rezidenţiat urmează să-şi ocupe postul în cadrul unităţii.

Veşti bune pentru pacienţii cugireni care au nevoie de tratament pentru afecţiunile pulmonare. Începând cu luna noiembrie, un medic pneumolog îşi desfăşoară activitatea în cadrul unităţii.

Este vorba de dr. Angela Parastie, absolventă a UMF din Cluj Napoca. Sosirea acesteia este de bun augur, având în vedere adresabilitatea tot mai crescută. Astfel, va fi funcţional Compartimentul Pneumologie, prevăzut cu 6 paturi în structura organizatorică a spitalului, în cadrul secţiei interne.

Şi Compartimentul Chirurgie are medic nou. Pe lângă Terezia Boruah, directorul medical al spitalului, şi-a început activitatea Cristi Câmpeanu, medic specialist chirurg. În felul acesta, s-a rezolvat o problemă foarte importantă cu care se confruntă compartimentul cu cea mai mare adresabilitate şi anume închiderea sa pe perioada concediului singurului medic din cadrul acestuia.

“Atât implicarea substanţială a Primăriei Oraşului Cugir cât şi eforturile depuse de echipa Spitalului au contribuit la rezolvarea  într-o măsură mulţumitoare a deficitului de personal, ceea ce părea de necrezut la un moment dat. Toate aceste lucruri au fost posibile ţinând cont de faptul că în anul 2016 s-a obţinut acreditarea spitalului de către ANMCS. În continuare suntem în tratative cu un medic endocrinolog, un specialist ORL şi un medic internist”, a precizat managerul spitalului jr. Florin Arion.

Reamintim că de curând s-a alăturat echipei medicale de la Cugir un medic radiolog, Nicoleta Câmpian, care şi-a început activitatea în luna septembrie. Serviciile de radiologie şi imagistică medicală (ecografie generală, specială şi CT) reprezintă investigaţii peraclinice de mare necesitate în stabilirea diagnosticului de certitudine fără de care nu poate fi asigurată calitatea actului medical. Până la venirea medicului radiolog cu normă întreagă, activitatea medicală care necesită astfel de investigaţii era mult îngreunată. Mai mult decât atât, cooptarea medicului radiolog a făcut posibliă demararea activităţii Computerului Tomograf din dotarea Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală. Acesta este funcţional din luna octombrie, după ce în cursul lunii septembrie Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare a emis autorizaţia de funcţionare.

În total , anul acesta, la Spitalul Orăşenesc Cugir au fost angajaţi un număr de 7 medici noi în următoarele specialităţi: psihiatrie, dermatologie, diabetologie, oftalmologie, radiologie, pneumologie, chirurgie, precum şi un biolog în cadrul Laboratorului de analize. Spitalul Orăşenesc Cugir mai are încheiate contracte cu un număr de 17 medici rezidenţi, care la sfârşitul perioadei de rezidenţiat urmează să-şi ocupe postul în cadrul unităţii.

“ Sperăm că în viitor să se păstreze acest trend pozitiv al calităţii şi diversităţii serviciilor medicale oferite de către unitatea noastră în aşa fel încât problemele de sănătate ale locuitorilor să fie rezolvate cu promptitudine şi professionalism”, a precizat Florin Arion, managerul Spitalul Orăşenesc Cugir.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=157014Publicat de pe 17 Noi 2016. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...