|

Filmul lui Cristian Mungiu, premiat la Cannes va putea fi vizionat şi la Cugir

Filmul „După dealuri” regizat de Cristian Mungiu a intrat în cinematografele din ţară din 26 octombrie şi continuă să străbată oraşele din România. Traseul filmului cuprinde peste 40 de oraşe, printre care şi Cugir.

Proiecţia filmului „După dealuri” are loc şi în oraşul nostru, în data de 20 noiembrie, la Casa de Cultură, orele 16.30 şi 19.30.

Filmul este inspirat din povestea mult mediatizată a exorcizării de la Mănăstirea Tanacu, din judeţul Vaslui. În urma acestei întâmplări, tânăra Irina Cornici şi-a pierdut viaţa. Fosta jurnalistă BBC Tatiana Niculescu-Bran a scris două romane documentare despre acest caz, care stau la baza scenariului lui Cristian Mungiu, după ce în urmă cu câţiva ani acestea au reprezentat şi punctul de pornire al spectacolului pus în scenă de marele regizor Andrei Şerban, „Spovedanie la Tanacu”.

Drama prin care trec două fete, Alina (Cristina Flutur) şi Voichiţa (Cosmina Stratan), care au crescut împreună la orfelinat şi s-au regăsit apoi într-o mănăstire izolată din România, pune în discuţie noţiuni precum credinţa sau liberul arbitru. Prezentarea acestei întâmplări într-un film a stârnit multe controverse, mai ales în rândul preoţilor.

Filmul a fost premiat la festivalul de la Cannes în 2012, pentru cea mai bună actriţă în rolul principal şi cel mai bun scenariu.

Preţul biletului este de 5 lei.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=146240Publicat de pe 19 Noi 2012. Publicat in ACTUALITATE, Cultura. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...