|

UPDATE: FOTO: Miercuri, catedrala Ortodoxă din Cugir a fost neîncăpătoare. Evenimentul s-a aflat la cea de-a III-a ediție

Miercuri, 19 decembrie, un grup de 120 de elevi de la instituțiile școlare din Cugir şi Vinerea vor susține un concert de colinde, intitulat „Sus la ’naltul cerului”. Evenimentul se va desfășura la Catedrala Ortodoxă din oraș, cu începere de la ora 16.00.

Concertul este organizat sub egida Arhiepiscopiei de Alba Iulia şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean, iar inițiatorul evenimentului este părintele Nicolae Bolea, prin intermediul responsabilei de cerc pedagogic, Luminiţa Sgubea.

Concertul de colinde la care participă elevi din toate instituțiile școlare din Cugir a devenit o tradiție, fiind la a treia ediţie.

La finalul concertului, elevii de la Școala Generală nr.3 vor susține un mini concert de bătut toaca. În cadrul evenimentului, aceștia vor fi și premiați de către organizatori.

UPDATE: Catedrala a fost plină de cugirenii, care au dorit să asculte colindele care vestesc nașterea Domnului Iisus. Colindătorii au fost suținuți de cadrele didactice: Stela Târlea- directoarea Școlii Gimnaziale nr.3, Monalisa Borza – directoarea Școlii Gimnaziale Singidava și Rodica Mahai- directoarea Școlii generale „Iosif Pervain”, prezente la concert. De la eveniment nu a lipsit nici viceprimarul orașului Cugir, Horia Rotche care a ascultat cu plăcere fiecare colindă în parte.

Invitatul de onoare al evenimentului a fost părintele Nicolae Bolea, inițiatorul acestui proiect. Cei care au reușit să impresioneze publicul prin vocile lor sunt elevii corurilor din Școliile Generale „Iosif Pervain”, Singidava și Numărul 3. Au mai urcat pe pe scenă și Grupul de Chitară „Aprentis” al Colegiului Național David Prodan, Corul Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu” și Corul Școlii Generale „Ioan Mihu” Vinerea.

Seara de colinde s-a încheiat cu colinda „O ce veste Minunată” interpretată de cugireana Mihaela Flueraș, studentă la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca.

Sorin GIURCA

 

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=147264Publicat de pe 18 Dec 2012. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...