|

LUNI: Lansarea volumui de poeme, „Cromatica sinelui”, semnat de Carmen Elena Watkins, la Casa de Cultură din Cugir. Poezii în limba română și engleză

afis lansare de carteLuni, Casa de Cultură a orașului Cugir va fi gazda unei lansări de carte a poetei de origine cugireană, Carmen Elena Watkins (născută Petrea). Începând cu ora 16.00, în sala de conferințe din cadrul instituției de cultură locală, va avea loc lansarea volumului de poeme „Cromatica Sinelui”. Poeziile sunt  atât în limba română, cât și în limba engleză.

Autoarea a precizat că a dăruit cărții acest titlu pentru că „în proximitatea noastră arde un om dăruit plenar cotidianului, pe care încearcă să îl proiecteze în euforia normalităţii”. În carte autoarea îi dedică un poem și soțului său, Hugh Watkins, poem intitulat sugestiv „Hugh”.

Carmen Elena Watkins (născută Petrea) este stabilită la București de mulți ani, dar luni la Cugir va aduce în fața asistenței volume de poezie bilingvă intitulat „Cromatica Sinelui-The Chromatic Self”.

Jurnalista Clara Mărgieanu a caracterizat volumul de poeme, dar și pe Carmen Elena Watkins astfel: „Este o autoare esenţializată în limbaj, nu caută artificii stilistice, nu complică textul. Transmite şi reuşeşte să emoţioneze, prin sinceritate şi curăţenie a versului.Este pentru prima dată când pot spune: ,,am întâlnit şi poeţi fericiţi.” Carmen Watkins ne demonstrează prin versurile sale că poezia se poate zămisli din profunzime, adâncime, empatie şi, pur şi simplu, bucuria divină de a scrie”.

Carmen Elena Watkins a copilărit la Cugir. La vârsta de 18 ani s-a angajat ca balerină la Teatrul de Stat de Estradă din Deva și a interpretat roluri în cadrul muzicalurilor teatrului devean.

În anul 1989 împreună cu corpul de balerini aparținând teatrului din Deva a participat la prima ediție a Jocurilor Francofone de la Casablanca-Maroc.

Scriitoarea este fiica regretatei coregrafe cugirene Maria Petrea, cunoscută atât pe plan național cît și internaţional. Aceasta este fondatoarea Federației Române de dans sportiv și fost arbitru internaţional. Clubul de dans sportiv “Maria Petrea” din Alba Iulia îi poartă numele, iar de-a lungul timpului a obținut rezultate remarcabile la competițiile de profil din Republica Moldova și Danemarca.

La evenimentul de la Casa de Cultură din Cugir vor participa jurnalistul cultural Muguraș Maria Petrescu, scriitoarea hunedoreană Mariana Pândaru, Mihai Feier și Rodica Florea, directoarea Casei de Cultură Cugir.

Sorin GIURCA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=154860Publicat de pe 14 Iun 2015. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...