|

Lucrătorii silvici din Cugir au plantat mai multe specii de arbori pe 35 de hectare de fond forestier

Pădurarii din cadrul Ocolului Silvic Cugir au organizat în perioada martie – aprilie activităţi în cadrul Campaniei „Luna plantărilor arborilor”, organizată de Direcția Silvică Alba. Lucrătorii silvici au împădurit integral o suprafață de 35 hectare de teren din fondul forestier de stat cu puieți din pepinierele proprii.

Acțiunea s-a dorit ca o completare a fondului forestier care a fost afectat de tăierile de lemne din anul 2011. Au fost sădite în specii de molid, brad (în zona Canciu), larice, paltin, fag, frasin (în zona Râului Mare și a Râului Mic).

Reprezentanții Ocolului Silvic Cugir se așteaptă ca pierderile materialului săditor să fie cuprins între 5-10%, cauzele fiind calitatea slabă, factori biotici (animali și vegetali) și abiotici (îngheț, ger și vătămători), iar procentul de 90% să fie câștiguri exprimate prin valorificarea masei lemnoase.

Programul de împădurire din anul 2013 este cu 17% mai mic decât în anul 2012. Anul trecut, în cadrul aceluiași program, lucrătorii silvici au împădurit o suprafață totală de 52 ha.

Ocolul Silvic Cugir administrează o suprafaţă totală de 16.343 ha, cu patru pepiniere proprii pentru producerea puieților forestieri necesari lucrărilor de regenerare, la Râul Mic, Cârpa, Tisa și Vinerea. În cadrul acestor pepiniere sunt crescute în special specii de molid, brad și larice.

Scopul campaniei „Luna plantărilor arborilor” este de a sensibiliza  publicul și factorii decizionali cu privire la importanţa pădurilor, a rolului lor esenţial în menţinerea echilibrului ecologic.

Sorin GIURCA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=149184Publicat de pe 10 Apr 2013. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...