|

La Vinerea încep lucrările de construire a staţiei de pompare, pentru punerea în funcţiune a reţelei de canalizare

Primarie-cugirLa Vinerea vor începe în curând lucrările la viitoarea staţie de pompare care va permite punerea în funcţiune a canalizării din localitate. Administraţia publică locală a oraşului Cugir a participat la predarea către constructor a amplasamentului destinat staţiei de pompare şi conductei de refulare. Investiţia totală este de 1,57 milioane lei fără TVA, din bani europeni.

Viitoarea staţie de pompare va fi construită la intrare în Vinerea şi va avea rolul de a prelua apele uzate din localitate şi a le pompa către staţia de epurare din Cugir.

Potrivit primarului Adrian Teban, această investiţie este aşteptată de mai mult timp şi rezolvă problema canalizării din Vinerea.

“Am discutat în repetate rânduri cu conducerea S.C. Apa CTTA Alba Iulia despre posibilităţile de a pune în funcţiune reţeaua de canalizare din localitate, în condiţiile în care, pe fondurile europene accesate de operatorul de apă, nu s-a aprobat construirea staţiei de epurare în aval de Vinerea.

Soluţia găsită o reprezintă această staţie de pompare care va prelua şi va transporta apele uzate către staţia de epurare din Cugir. Potrivit termenului de execuţie al lucrării, ne aşteptăm ca până la sfârşitul anului vinerenii să poată simţi beneficiile sistemului de canalizare, introdus de administraţia locală de mai mult timp.” a declarat primarul Cugirului, Adrian Teban

Potrivit proiectului tehnic, sunt prevăzute construirea staţiei de pompare, o conductă de canalizare de 122 m şi o conductă de refulare în lungime de 5.500 m.

Investiţia este de peste 1.570.000 lei (fără TVA) şi se realizează cu fonduri europene, în cadrul proiectului “Extindere reţele de canalizare în municipiul Alba Iulia, municipiul Blaj şi oraşul Cugir etapa a II-a”.

Acesta este un nou proiect promovat de SC Apa CTTA Alba din fondurile neutilizate ale proiectului iniţial “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apa si apă uzată din judeţul Alba”, în baza căruia în Cugir au fost extinse reţelele de canalizare, a fost modernizată staţia de tratare şi a fost construită staţia de epurare.

La dimensionarea staţiei de epurare a apelor uzate din oraşul Cugir s-a luat în considerare şi debitul de apă uzată din localitatea Vinerea, care urmează să fie adus prin staţia de pompare.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=154521Publicat de pe 24 Apr 2015. Publicat in ADMINISTRATIE, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...