|

JUNIOR.ALBA24: Proiectul „Culorile copilăriei” la Grădiniţa cu program normal din Vinerea

Profesoara Nicoletta Huştiuc de la Grădiniţa cu Program Normal Vinerea a prezentat Proiectul „Culorile copilăriei/Les couleurs de l’enfance/The colours of childhood”, iniţiat acum 5 ani. Cadre didactice din Marea Britanie, Italia, Franţa, Ungaria, Polonia şi Spania colaborează cu colegii români pentru schimb de experienţă în activităţile desfăşurate cu preşcolarii.

Junior Alba: Cum a luat naştere proiectul internaţional „Culorile copilăriei”?
Ed. prof. Nicoletta Huştiuc: Încă de la început vreau să vă spun că nu vrem să ne lăudăm, vrem să arătăm tuturor că şi la grădiniţă cei mici împreună cu doamnele educatoare sunt foarte activi. Fapt pentru care, în anul 2008 a fost iniţiat acest proiect internaţional, care a fost redeschis în fiecare an şcolar, şi anul acesta, având momentan un număr de 90 de cadre didactice participante din ţară şi din străinătate. Merită să mulţumim platformei virtuale e-twinning şi celor care ne-au pus la dispoziţie modalitatea aceasta de creare a proiectelor.

Junior Alba: Care sunt partenerii alături de care desfăşuraţi acest proiect?
Ed. prof. Nicoletta Huştiuc: Partenerii sunt din România în majoritate, dar fondator alături de Grădiniţa cu Program Normal Vinerea este o unitate şcolară din Marea Britanie. Avem parteneri foarte activi din Malta, Italia, Franţa, Ungaria, Portugalia, Spania, Polonia, care îşi postează la timp activittăţile pe platforma virtuală, respectiv în spaţiile dedicate proiectului: Project Diarz şi Twin Space, cu care deja partenerii sunt familiarizaţi. Anul acesta au fost de asemenea solicitări de cooptare în proiect şi a altor parteneri, fapt ce a făcut să se ajungă la frumosul număr de 90 cadre didactice.

Junior Alba: Cum funcţionează acest proiect?
Ed. prof. Nicoletta Huştiuc: Cadrele didactice se întâlnesc împreună pe această platformă virtuală, e-twinning, postează activităţi, discută pe forum, propun îmbunătăţiri şi mereu se produce ceva nou. Fiindcă cu toţii am considerat că subiectul nu s-a epuizat, avem dovada existenţei în continuare a parteneriatului. E-twinning facilitează comnunicarea şi schimbul de experienţă, la nivel preşcolar, îndeosebi între cadrele didactice din ţară şi din străinătate.

Citeşte interviul integral pe Junior.Alba24.ro.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=149752Publicat de pe 9 Mai 2013. Publicat in ACTUALITATE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...