|

JOI și VINERI: Gala Filmului de Autor revine la Cugir. Patru producții internaționale, prezentate la Casa de Cultură

GFA_CUGIRÎn zilele de 27 şi 28 noiembrie, cugirenii au şansa de a viziona pe marele ecran al Casei de Cultură patru producţii internaţionale premiate la marile festivaluri internaţionale de film.

Evenimentul este organizat sub forma unei caravane care promovează în premieră filme de autor, producţii internationale, unele dintre ele prezentate în capitală în cadrul altor festivaluri, dar care nu intră in circuitul cinematografelor din alte oraşe.

Cugirul a devenit parte a acestei caravane naţionale a filmului din 2013, astfel că ediţia de anul acesta continuă eforturile administraţiei locale de a satisface dorinţa cinefililor cugireni pentru filme de excepţie, vizionate pe ecran mare. Este important de spus că intrarea este liberă.

Proiecţiile au loc în baza unui parteneriat dintre Primăria şi Casa de Cultură Cugir cu Asociaţia Cinemascopse si Voodoo Films care au lansat o nouă ediţie a Galei Filmului de Autor.

 

 

Filmele care pot fi vizionate în cele două zile sunt:

JOI, 27 noiembrie

Ora 17.00 La Jaula de Oro (The Golden Dream)

Premiul ‘Un Certain Talent’, Un Certain Regard, Cannes 2014

Regia: Diego Quemada-Díez
Țara: Mexic, Spania
Anul: 2013
Durata: 110′

Genul: dramă

Despre (dez)iluzii vorbește La Jaula de Oro, un film mexican cu peste 60 de premii, a cărui carieră a început la Cannes 2013, cu Premiul Un Certain Talent, acordat întregii distribuții. Regizorul spaniol Diego Quemada-Díez semnează unul dintre cele mai bune filme lansate în ultimul an, o dramă hiperrealistă și plină de suspans despre patru adolescenți – jucați de actori non-profesioniști – care decid să plece ilegal din Guatemala spre SUA. Titlul filmului e dat de un cântec mexican ce deplânge soarta emigranților care se trezesc prinși într-o „cușcă de aur”, după ce au trecut granița.

Maps-To-The-Stars-posterOra 19.30 Maps to the Stars (2014) – dramă, thriller

Premiul pentru interpretare feminină, Cannes 2014

Regia: David Cronenberg
Țara: Canada, SUA
Durata: 111′

O satiră acidă a Hollywood-ului, Maps to the Stars, al cincilea film cu care David Cronenberg a concurat pentru Palme d’Or, are o distribuție de invidiat: Julianne Moore, Mia Wasikowska, John Cusack, Robert Pattinson, Olivia Williams, Sarah Gadon.

Cu rolul unei vedete pe final de carieră, torturată de amintirea mamei ei abuzive, Moore a câștigat trofeul de interpretare feminină la Cannes, anul acesta.

Potrivit „Vanity Fair”, „Moore este un amestec delirant de suferință și anxietate”, într-un basm întunecat despre incest, droguri, depresie și vanitate. John Cusack și Olivia Williams au un fiu, star la 13 ani, trecut deja pe la dezintoxicare, Mia Wasikowska este fiica lor piromană, plină de secrete, iar Robert Pattinson, un șofer de limuzină care aspiră să intre în această lume.

VINERI, 28 noiembrie

Like_Father,_Like_Son_posterOra 17.00 Like Father, Like Son ( 2013 ) – drama, comedie

Premiul juriului, Cannes 2013

Regia: Kore-Eda Hirokazu

Țara: Japonia

Durata: 121’

Kore-Eda Hirokazu este unul dintre cei mai apreciați regizori asiatici contemporani, fiind selecționat anterior la Cannes cu alte trei filme: „Distance” (2001), „Nobody Knows” (2004) și „Air Doll” (2009).

O dramedie subtilă, atașantă și cu umor, despre două familii care află, după 6 ani în care și-au crescut cu dragoste copiii, că aceștia au fost schimbați între ei la naștere, dintr-o regretabilă eroare. Pus în fața unei dileme aproape imposibile, unul dintre tați, un arhitect obsedat de reușita în carieră, se confruntă pentru prima dată cu el însuși și cu ideea de tată.

Leviathan_CannesOra 19.30 Leviathan (2014) – dramă, thriller

Premiul pentru scenariu, Cannes 2014

Leviathan, al cărui scenariu este semnat de regizor și de Oleg Neghin., este inspirat din întâmplări reale din Rusia.

Regia: Andrei Zviaghințev
Țara: Rusia
Durata: 141 minute

Un mecanic (Alexei Serebriakov) dintr-un orășel situat în Peninsula Kola, în nord-vestul Rusiei, îl înfruntă cu toate puterile sale pe primar (Roman Madianov), care a pus ochii pe terenul său. Lupta capătă proporții neașteptate, scene de umor negru și absurd intercalându-se cu unele dramatice, disperate. Titlul este inspirat de lucrarea filosofului Thomas Hobbes despre relația statului cu cetățenii, dar reflectă și o realitate cotidiană pe malul Mării Barents – adeseori, aici eșuează balene, iar carcasele lor uriașe zac printre stânci.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=153701Publicat de pe 25 Noi 2014. Publicat in ACTUALITATE, BREAKING NEWS, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...