|

JOI: Liderii PNL Alba vor susține o dezbatere pe tema „Dezvoltarea economică prin fonduri europene”, în cadrul proiectului „10 pentru Europa”

Primarie-CUGIR-358Sub sloganul „Adu Europa acasă”, joi, 6 martie 2014, de la ora 18.00, la Casa de Cultură din Cugir va avea loc o dezbatere cu tema „Dezvoltarea economică prin fonduri europene”. Evenimentul face parte din seria acțiunilor locale organizate în județul Alba în cadrul proiectului „10 pentru Europa” și se dorește a fi unul de popularizare a temei anterior amintite, fapt pentru care organizatorii (BPT TNL Alba) invită toate persoanele interesate de modul în care pot fi accesate fondurile europene, dar și de tot ceea ce înseamnă procesul de integrare a României în Uniunea Europeană.

La eveniment, moderat de prof. Adrian Simion, purtător de cuvânt PNL Alba, și candidat din partea TNL Alba în cadrul proiectului „10 pentru Europa”, vor participa, printre alții: Teodor Atanasiu (senator, președinte PNL Alba), Dan Simedru (deputat PNL de Alba), Florin Roman (vicepreședinte al Consiliului Județean Alba), Adrian Teban (primarul orașului Cugir), Ovidiu Ciucur (membru BPN TNL), Cristian Radu (președinte TNL Alba), lideri ai unor asociații ale oamenilor de afaceri, reprezentanți ai unor ONG-uri cu activitate în domeniul accesării de fonduri europene.

„10 pentru Europa” este proiectul prin care tinerii competenţi ai României vor ajunge pe lista Partidului Naţional Liberal pentru alegerile europarlamentare din mai 2014. Proiectul este susținut de Tineretul Național Liberal și de Cluburile Studențești Liberale, cu sprijinul Partidului Național Liberal. Este un proiect interactiv de construire a unei cariere politice şi un nou standard de transparentă în selecţia candidaţilor. Prin probele variate, proiectul va perfecţiona pregătirea celor mai talentaţi tineri politicieni din România. Axat pe inovaţie, „10 pentru Europa” aduce în prim plan individul, tânărul pasionat de politică, liderul interesat de evoluţia ţării sale şi a construcţiei europene, ca factor de dezvoltare naţională.

Referitor la proiect, Adrian Simion, a declarat: „Proiectul, al cărui site oficial este www.10pentrueuropa.ro, a fost lansat în 15 noiembrie 2013, la Bucureşti, în cadrul Congresului LYMEC. Înscrierea în proiect a tinerilor interesați s-a făcut până în 30 ianuarie 2014. În perioada 15 ianuarie – 15 februarie 2014 s-a desfășurat votul online. Ulterior, primii 40 de competitori, clasați în ordinea voturilor, am intrat în etapa semifinală. Între 15 februarie şi 15 martie fiecare competitor va avea de organizat 2 evenimente locale pe teme europene. Între 15 şi 29 martie semifinaliştii vor participa la un interviu în faţa unui juriu compus din seniori şi membri ai echipei „10 pentru Europa”, în care vor explica ce politici vor avea în momentul în care vor ajunge europarlamentari. In 29 martie se anunţă cei 20 de finalişti. Aceştia vor fi aleși pe baza punctajelor făcute la interviu şi a criteriilor de organizare a evenimentele locale. În 5 aprilie are loc marea finală. Finaliştii se vor întrece în 3 probe: un test de cultură generală despre Uniunea Europeana, un discurs şi o dezbatere faţă în faţă între candidaţi. Un juriu format din seniori ai PNL va hotarî care sunt cei mai buni 10, ei fiind câștigătorii concursului și urmând a se regăsi pe lista PNL la alegerile europarlamentare. Sperăm ca TNL Alba să aibă un reprezentat între cei 10 pentru Europa.”

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=152130Publicat de pe 1 Mar 2014. Publicat in EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...