|

JOI: Eroii neamului, comemorați și la Cugir. Te Deum, depuneri de coroane şi program artistic

troita eroilor cugirZiua dedicată Eroilor neamului este marcată, în fiecare an, la 40 de zile de la Înviere, când creștinii ortodocși sărbătoresc Înălțarea Domnului. La Cugir, sunt organizate, joi, manifestări la Troiţa Eroilor din oraş.

Pe durata luptelor desfășurate în timpul celor două războiae mondiale s-au jerfit pentru apărarea patriei 87 de eroi din zona Cugir. Și cum aceștia merită să fie comemorați cum se cuvine, Primăria Cugir organizează, joi, evenimente în apropierea Bisericii „Sfântul Nicolae”din oraș, la troiţa ridicată în memoria lor.

Programul începe la ora 12.00 şi cuprinde un Te Deum, o slujbă de pomenire a eroilor şi martirilor neamului românesc, alocuțiuni, depuneri de coroane și un un program artistic suţinut de elevii de la şcolile din oraş.

Întreruptă în perioada comunistă, tradiţia comemorării eroilor în România cu prilejul Zilei Înălţării Domnului a fost reluată începând cu anii ’90. Astfel, prin Legea nr. 48/1995, Ziua Eroilor a fost proclamată sărbătoare naţională a poporului român, fiind reînviat veritabilul cult al eroilor.

În această zi, în toate bisericile din ţară şi străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuţi de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.

Sorin GIURCA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=152742Publicat de pe 28 Mai 2014. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...