|

JOI: ”D’ale lui Caragiale”, spectacol la Casa de Cultură Cugir, la 162 de ani de la naşterea marelui dramaturg

ion luca caragialeJoi, 12 februarie, începând cu ora 18.00, în sala de conferințe de la Casa de Cultură Cugir va avea loc un eveniment dedicat dramaturgului Ion Luca Caragiale.

Casa de Cultură din Cugir, alături de artiștii Cercului de teatru de amatori vor aniversa 162 de ani de la nașterea marelui nuvelist și dramaturg român, Ion Luca Caragiale, prin prezentarea spectacolului ”D’ale lui Caragiale”.

Artiștii cercului de teatru vor interpreta în memoria marelui dramaturg român scenete adaptate după textele din operele lui Ion Luca Caragiale.

Ion Luca Caragiale s-a născut în data de 1 februarie 1852, acesta scriind nouă piese de teatru, între care opt comedii și o dramă. Piesele sale au surprins cel mai bine comportamentul, limbajul şi realităţile românilor şi sunt actuale şi astăzi. Este considerat a fi cel mai mare dramaturg român și unul dintre cei mai importanți scriitori români.

A fost ales membru post-mortem al Academiei Române .Ion Luca Caragiale a fost nu doar un mare dramaturg, ci şi nuvelist, pamfletar, poet, scriitor, comentator politic și ziarist român.

Scriitorul s-a stins din viață cu regretul că că ţara lui a avut mereu neşansa unor politicieni care n-o merită.

Sorin GIURCA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=154060Publicat de pe 11 Feb 2015. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...