|

Iulia Arion din Cugir, câştigătoarea premiului III la Olimpiada Internaţională de Limba şi Literatura Română, premiată la Palatul Victoria

Iulia Arion din Cugir, elevă la Colegiul Naţional „David Prodan”, este reprezentanta judeţului Alba la festivitatea de premiere a olimpicilor din anul şcolar 2011-2012, ce va avea loc miercuri, 14 noiembrie 2012, la Palatul Victoria. Iulia Arion este câştigătoarea locului III la Olimpiada Internațională de Limbă, Comunicare şi Literatură Română, ce s-a desfăşurat în luna mai 2012, la Baia Mare.

Iulia Arion este elevă în clasa a XII-a D a Colegiului Naţional „David Prodan” din Cugir, la secția Filologie-Engleză intensiv. De-a lungul anilor, eleva şi-a făcut loc printre cei mai buni elevi ai liceului, fiind totodată şi beneficiara unei burse de studiu în valoare de 350 de lei pe lună.

În cadrul ceremoniei vor fi premiați și cei doi profesori îndrumători: Alina Moldovan, profesoară de Limba Română și Alin Toderescu, profesor de religie, profesori care au ajutat-o pe elevă în dobândirea rezultatului. În plus, va fi recompensată și școala de unde provine eleva cu o sumă de bani.

Prof. Lilica Vanț, directoarea Colegiului Național „David Prodan” Cugir și-a exprimat aprecierea faţă de eleva sa şi aportul acesteia la imaginea şcolii: „Rezultatul Iuliei Arion înseamnă seriozitate și o muncă pe care eleva o duce constant începând din clasa a VIII-a, de când a fost olimică națională. Pentru școală, a avea un asemenea elev harnic, modest și cu mult bun simț, reprezintă o binecuvîntare. Probabil, din 10 în 10 ani, la Colegiul Național „David Prodan” va apărea câte un meteor de genul acesta și în acest sens mă gândesc la o altă elevă a colegiului asemănătoare cu Iulia Arion, la fosta elevă Ioana Cazan care la rândul ei a fost olimpică internațională. Avem speranțe mari la rezultate bune la alte două materii, matematică și fizică, unde avem elevi din clasa a IX-a care promit foarte mult”.

În cadrul evenimentului vor fi premiați 138 de elevi care au obținut 155 de distincții, din care 42 de medalii de aur și premiul I, 45 de medalii de argint şi premiul II, 29 de medalii de bronz şi premiul III, respectiv 39 de menţiuni la olimpiadele internaţionale sau regionale (juniori şi seniori) de matematică, biologie, filosofie, geografie, chimie, fizică, informatică, astronomie, astrofizică. De asemena, vor fi recompensați și profesorii îndrumători în număr total de 168 de cadre didactice, precum și cele 74 de școli de unde provin aceștia.

Sorin GIURCA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=142637Publicat de pe 14 Noi 2012. Publicat in ACTUALITATE, Educatie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...