|

Învingătorii crizei: Vezi care sunt cele mai tari firme mici și mijlocii din județul Alba

În 2012, când criza economică îi determină pe tot mai mulți investitori să își restrângă activitatea, există societăți comerciale care se mențin pe linia de plutire și, mai mult, obțin profit. Chiar și în această perioadă delicată, unii întreprinzători din Alba au reușit să-și crească cifra de afaceri anuală și să își mențină numărul de angajați, contribuind prin activitatea lor la dezvoltarea economiei județului.

O analiză a activității firmelor din județ pe anul 2011 ni-i arată din nou în fruntea clasamentului, ca profit și cifră de afaceri, la categoria mari contribuabili, pe „Holzindustrie Schweighofer” Sebeș și „Kronospan” Sebeș, lideri declarați și 2010, dar există și firme mici și mijlocii din Alba care reușesc să exceleze la acest capitol. Spre exemplu, „Cuprumin” Abrud se regăsește și în anul fiscal încheiat  pe locul I ca profit obținut, pe locul 2 din punct de vedere al cifrei de afceri și pe locul 4 ca număr de angajați, în timp ce IPEC Alba Iulia se clasează pe poziția a III-a ca profit și număr de salariați.

Vă prezentăm mai jos primii 5 contribuabili mici și mijlocii din Alba care se mențin fruntași în ceea ce privește cifra de afaceri, profitul obținut și numărul de salariați:

Cifră de afaceri

1. E- QOATION SEBEȘ – comerț cu ridicata al încălțămintei și îmbrăcămintei

2. CUPRUMIN ABRUD -Exploatarea și livrarea în forme specifice a resurselor/rezervelor de minereu cuprifer din perimetrul minier Roșia Poieni.

3. ROMENERGY INDUSTRY -comercializarea energiei electrice

4. TRANS IVINIȘ SEBEȘ – distribuția produselor petroliere

5. ALOREF – colectarea și valorificarea deșeurilor feroase și neferoase

Profit

1. CUPRUMIN ABRUD – Exploatarea și livrarea în forme specifice a resurselor/rezervelor de minereu cuprifer din perimetrul minier Roșia Poieni.

2. ALS ROMÂNIA Roșia Montană – activități de testare și analize tehnice

3. IPEC Alba Iulia – Fabricarea articolelor ceramice pentru uz gospodăresc și ornamental: veselă și articole de igienă sau de toaletă din ceramică; Caolin și alte argile caoline, chiar calcinate.

4. SAVINI DUE – producător mobilier baie

5. HPT HUMBEL PRODUCTION TEKNIC Sebeș – IT

Număr de salariați

1. IAMU BLAJ – proiectarea, fabricarea şi livrarea de produse de mecanică fină din categoria accesoriilor, echipamentelor şi elementelor de completare pentru maşini-unelte clasice şi cu C.N.C.

2. FABRICA DE ARME CUGIR – fabricarea armamentului și muniției

3. IPEC Alba Iulia – Fabricarea articolelor ceramice pentru uz gospodăresc și ornamental: veselă și articole de igienă sau de toaletă din ceramică; Caolin și alte argile caoline, chiar calcinate.

4. CUPRUMIN ABRUD – Exploatarea și livrarea în forme specifice a resurselor/rezervelor de minereu cuprifer din perimetrul minier Roșia Poieni.

5. GALWAY – Producţie încălţăminte, articole de voiaj şi marochinărie. Pielărie

 

 

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=109485Publicat de pe 2 Aug 2012. Publicat in BREAKING NEWS, ECONOMIE, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...