|

În weekend: Măsurile de ordine la Târgul de Fete de pe Muntele Găina vor fi asigurate de jandarmi. Recomandări pentru participanţi

jandarmOrdinea publică va fi asigurată, şi în acest an, la Târgul de Fete de pe Muntele Găina, de Jandarmeria Alba. Aproximativ 70 de jandarmi vor fi la datorie în weekend-ul 18-19 iulie, în zona comunei Avram Iancu şi pe Muntele Găina. Forţele de ordine sunt atât de la Jandarmeria Alba, cât şi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă “ Regele Ferdinand I” – Târgu-Mureş. Oamenii legii reamintesc regulile de trebuie respectate de către participanţii la evenimente.

În scopul preîntâmpinării apariţiei unor evenimente sau incidente nedorite, jandarmii reamintesc tuturor celor care vor participa la aceste manifestări să se conformeze indicaţiilor organizatorilor şi forţelor de ordine, să aibă un comportament civilizat, să evite consumul excesiv de alcool, să nu arunce obiecte către scenele organizate şi să semnaleze prompt orice comportament contrar normelor legale de convieţuire socială sau bunelor moravuri.

Totodată, le solicită să nu depăşească limitele decenţei comportamentale, să nu forţeze cordoanele de ordine constituite, să acorde sprijin forţelor de ordine dacă sunt solicitaţi şi să ţină cont că manifestările obscene, care contravin normelor legale de convieţuire în societate, vor fi sancţionate.

În plus, reamintesc că, în conformitate cu prevederile art. 372 Cod penal, este interzisă, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de până la 2 ani sau amendă portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase pe timpul adunărilor publice. În categoria obiectelor periculoase, sunt incluse cuţitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, înţepare sau lovire, armele neletale care nu sunt supuse autorizării ori dispozitivele pentru şocuri electrice precum şi substanţele iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant.

Cei care vor urca pe Muntele Găina trebuie să respecte regulile locului, să nu lase în urma lor resturi menajere depozitate în spaţii neamenajate, să fie echipaţi adecvat vremii, să nu distrugă mediul înconjurător prin diverse acţiuni neconforme cu protejarea acestuia, să nu aprindă focul în locurile neamenajate, să nu distrugă semnele de orientare turistică şi să nu intre cu autoturismele în zonele marcate.

De asemenea, pentru evitarea unor situaţii neplăcute le recomandă să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.) şi să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia.

Pe timpul manifestărilor din anii precedenţi s-au înregistrat situaţii în care copiii s-au rătăcit de părinţii lor şi de aceea le recomandă celor din urmă să supravegheze îndeaproape comportamentul minorilor. În cazul în care constată că aceştia lipsesc le indicăm să ia de urgenţă legătura cu cel mai apropiat echipaj de jandarmerie sau poliţie sau să apeleze 112.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=154942Publicat de pe 16 Iul 2015. Publicat in ACTUALITATE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...