|

În weekend: Atletul Andrei Sovereşan din Cugir va alerga 150 de kilometri prin Masivul Bucegi, în cadrul unui ultra-maraton montan

soveresan_3Cugireanul Andrei Sovereşan va alerga 150 de kilometri prin Masivul Bucegi, în cadrul ultra-maratonului montan Transylvania 100 (100k & 50k). Atletul se va reuni la linia de start alături de concurenţi din Danemarca, Germania, Irlanda, Marea Britanie, Grecia, Polonia, Lituania, Franţa, Rusia, America, Noua Zeelandă şi nu în ultimul rând România.

“Este al doilea ultra-maraton montan la care particip, după ce anul trecut, în septembrie am terminat un traseu de 106 km în Bucegi după 29 de ore, pe locul 1. La concursul din 16 mai particip în echipă cu Cozmin Ardelean şi ne-am propus să terminăm cursa sub 24 de ore. Nu sperăm la locuri fruntaşe pentru că ne întrecem cu peste 100 de concurenţi din 10 ţări, dar sperăm să terminăm cursa în timp util pentru a putea primi cele 3 puncte UTMB”, a declarat Andrei Sovereşan.

Punctele UTMB se acumulează din maratoane şi ultra maratoane cu dificultate şi oferă posibilitatea participării la cursa etalon a alergării montane, Ultra Trail du Mont Blanc. Punctele sunt valabile doi ani, iar după Transylvania Trail Traverse din 2014, Andrei deţine 4 puncte.

“Anul acesta vizez cât mai multe curse din care pot obţine astfel de puncte în speranţa că în 2016 să reprezint Cugirul şi România în cursă din Franţa”, ne-a mărturisit tânărul atlet.

Până atunci, cugireanul este pregătit să pornească în ultra-maratonul montan care începe de la poalele faimosului castel Bran şi traversează una dintre cele mai misterioase şi frumoase zone nu doar din ţară, ci şi din Europa de Est.

Traseul prin decorul muntos al Transilvaniei nu este uşor: poteci înguste şi şerpuite care străbat păduri seculare sau platouri alpine şi creşte bătute de vânt vor face legătura într-o buclă ce va traversa Munţii Bucegi, urcând şi coborând multe mii de metri înainte de a ajunge înapoi la Castelul Bran.

Dificultatea traseului reprezintă o aventură mult aşteptată de către tânărul cugirean a cărui emoţii sunt legate în primul rând de condiţiile meteo: “singurele emoţii pe care le am acum sunt legate de grosimea stratului de zăpadă, care la Vârful Omu depăşeşte 1 metru şi de urşi, zilele trecute un alergător fiind atacat de urs, lângă Predeal.”

Anul acesta, Andrei Sovereşan a obţinut locuri fruntaşe la mai multe competiţii, cum ar fi: loc 3 – Parângul Night challenge, loc 2 general şi 1 categorie – Aiud Maraton, Locul 2 ştafeta mixtă – Maratonul Internaţional Cluj.

 

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=154674Publicat de pe 13 Mai 2015. Publicat in ACTUALITATE, SPORT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...