|

Hrănirea maidanezilor şi plimbarea animalelor de companie în locurile de joacă pentru copii, interzise la Cugir. Proiect de hotărâre în Consiliul Local

Locuitorii din Cugir riscă amenzi de până la 300 de lei dacă hrănesc maidanezi în spaţiul public sau îşi plimbă animalele de companie în locurile de joacă pentru copii. Un proiect de hotărâre în acest sens va fi adus în atenţia consilierilor locali joi, pentru aprobare, fiind propus de şeful Poliţiei Locale.

Având în vedere cazurile cu care se confruntă în teren poliţiştii locali, precum şi sesizările primite din partea cetăţenilor referitoare la existenţa câinilor fără stăpân pe domeniul public şi din cauza faptului că, prin hrănirea câinilor pe domeniul public şi în incinta instituţiilor publice (şcoli, grădiniţe, etc.), aceste animale se obişnuiesc şi rămân în zonele respective, prezentând pericol asupra persoanelor şi bunurilor, şeful Poliţiei Locale, Horaţiu Găldău consideră necesară modificarea Regulamentului de ordine publică şi gospodărire a oraşului Cugir.

De asemenea, plimbarea animalelor de companie în locurile de joacă pentru copii special amenajate în zona parcurilor publice reprezintă un pericol, creează disconfort şi o potenţială sursă de îmbolnăvire pentru copii, se mai arată în documentaţia de proiect.

Astfel, propunerea iniţiată prin proiect de hotărâre pentru aprobarea modificării şi completării HCL 79/2011 vizează următoarele prevederi:

– completarea art.17 cu alin.11 „este interzisă hrănirea câinilor fără stăpân pe domeniul public (străzi, trotuare, parcuri, zone verzi, etc.)

– alin.12 „este interzisă plimbarea animalelor de companie în locurile de joacă pentru copii special amenajate în zona parcurilor publice;”

– modificarea art. 18 , astfel: „nerespectarea art.17, alin. 1 – 12 constituie contravenţie, dacă faptele nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni şi se sancţionează cu amendă, după cum urmează:

de la 100 – 300 lei – pentru persoane fizice

300 – 500 lei – pentru persoane juridice”.

Roxana CAZACU

 

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=151470Publicat de pe 29 Oct 2013. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “Hrănirea maidanezilor şi plimbarea animalelor de companie în locurile de joacă pentru copii, interzise la Cugir. Proiect de hotărâre în Consiliul Local”

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...