|

Grup de lucru constituit la nivelul Primăriei Cugir pentru plan local de acțiune privind integrarea romilor în societate

La nivelul Primăriei Cugir urmează să fie constituit, la solicitarea Instituției Prefectului, un grup de lucru pentru incluziunea cetățenilor aparținând etniei rome. Acest grup va avea misiunea va elabora un plan local de acțiune privind integrarea acestora în societate.

Grupul de lucru pentru incluziunea cetăţenilor români aparţinând minorităţii romilor care va funcţiona la nivelul Primăriei Cugir va fi format din 15 reprezentanți ai diferitelor instituții locale: cinci reprezentanți ai Comisiei pentru Învățământ, Sănatate, Cultură și Sport, câte un reprezentant de la Serviciul Public de Asistență Socială Cugir, Primăria Cugir; Școala Gimnazială “Singidava”, Colegiul Tehnic “I.D. Lăzărescu”Cugir, Poliţia Oraşului Cugir, Asociația „RomCruc” Cugir, APDCRC, Grupul de Iniţiativă Locală (G.I.L.), Spitalul Orășenesc Cugir şi un expert Local al Asociației Ovidiu Rom.

Totodată, vor fi desemnaţi şi doi consilieri locali care să facă parte din acest for. Expertul local pentru romi se subordonează din punct de vedere administrativ primarului şi reprezintă principala interfaţă între autorităţile publice şi comunităţile de romi. Grupul de lucru cuprinde şi persoane de etnie romă din cele trei zone ale orașului unde există astfel de populație. Este vorba despre cartierul Coșbuc, cartierul Râul Mic și cartierul Micro 7.

Grupul de lucru se va constitui prin hotărâre de consiliu local, la solicitarea prefecturii, în conformitate cu HG 1221 din decembrie 2011 pentru aprobarea Strategiei Guvernului României de Incluziune a Cetăţenilor Români Aparţinând Minorităţii Romilor pentru perioada 2012-2020.

Grupul trebuie să se reunească, în cel mult două luni de la constituire, pentru a începe elaborarea unui plan local de acţiune pentru incluziunea romilor.

Atribuțiile Grupului de Lucru privind incluziunea romilor vor fi următoarele: elaborarea, în baza Strategiei Guvernului, a planului local de acțiune privind incluziunea minorității rome, stabilit în baza procesului de identificare si selecție a principalelor nevoi ale comunităţii şi supunerea acestuia spre aprobarea GLL; planul de acţiune adoptat de Grupul de lucru local (GLL) va fi asumat de către Consiliul Local prin HCL; fiecare membru al grupului de lucru local va fi responsabil pentru implementarea măsurilor din aria sa de activitate, cuprinse în planul de acțiune locală; introducerea planului de acțiune locală privind incluziunea minoritătii rome în strategia de dezvoltare a localității Cugir; transmiterea planului local de acţiune către Biroul Judeţean pentru Romi Alba în vederea introducerii în planul județean de măsuri și în Strategia de dezvoltare a judeţului; monitorizarea implementării măsurilor din planul de acțiune locală şi formularea de propuneri în vederea îmbunătățirii acestora; întocmirea rapoartelor semestriale de progres privind implementarea planului de acțiune locală.

Sorin GIURCA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=149376Publicat de pe 24 Apr 2013. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “Grup de lucru constituit la nivelul Primăriei Cugir pentru plan local de acțiune privind integrarea romilor în societate”

  1. […] 8. Aprobarea constituirii la nivelul oraşului Cugir a Grupului de lucru local pentru incluziunea cetăţenilor aparţinând minorităţii rome. […]

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...