|

FOTO|Lansare de carte la Cugir: „Ferestre în Amurg”, volumul de debut în poezie semnat de Maria Trif Deac

DSC04127Sâmbătă, după-masa, în incinta sălii de festivități a Casei Cugirene a avut loc lansarea volumului de debut intitulat „Ferestre în Amurg” a poetei Maria Trif Deac. Autoarea a fost înconjurată de prieteni, admiratori care au vrut sa îi fie alături la acest moment important.

La evenimentul de lansare au fost prezenți și au luat cuvântul profesorul doctor în filologie, Dorin Uritescu, editorul și publicistul (18 volume de poezie și un roman) Trandafir Sânpetru, Adela Captilin (Tg.Jiu), publicista Liliana Trif (Sibiu).

Ultimul cuvânt i-a revenit autoarei care a recunoscut că pasiunea pentru scris este una nouă, iar moștenirea scrisului și a lecturii îi parvine de la mama sa.

„Am început să scriu foarte târziu,de la mama mea am moștenit pofta pentru cultuă.Pe strada noastră erau oameni intelectuali,o familie de basarabeni care aveau o bibliotecă foartre mare.În fiecare zi mama mea mergea la casa acestora și împrumuta o carte,pe care o aducea acasă și începea să ne citească din ea.Sunt mândră de ce am realizat până acum și sper să pot continua să mai scriu de acum încolo”,a spus Maria Trif Deac.

Atmosfera a fost întreținută pe acorduri de recitaluri de poezie și muzică folk susținute de către membrii Cenaclului literar „Lucian Blaga” Sebeș, poetul Ioan Kamla, cantautoarea Corina Ofelia Corpodean, Ana Borcea,Viorica Cazan, Diana Olteanu, Ioana Damian, Jeni Voinea, Lenuș Lungu, Mariana Moga, Rodica Plop.

Maria Trif Deac s-a născut la 7 mai 1960, la Lancrăm, județul Alba. De mai bine de 15 ani este stabilită în Cugir, oraș în care a și urmat studiile liceale în cadrul Colegiului Național „David Prodan” din localitate. A publicat diverse poezii în cele două volume de volume de antologii ale poeziei contemporane românești:”Cioburi de vise” volumul 1 și 2, în antologia colectivă de poezie „Privește,visând iubito” al colecției Grai Românesc și în revista culturală „Chronos” al Cercului de Istorie „Gheorghe I. Brătianu” București.

Sorin GIURCA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=152981Publicat de pe 27 Iul 2014. Publicat in ACTUALITATE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “FOTO|Lansare de carte la Cugir: „Ferestre în Amurg”, volumul de debut în poezie semnat de Maria Trif Deac”

 1. Diana Olteanu

  Mulțumim frumos pentru professionalism!
  Cu prețuire,
  Maria Trif și Diana Olteanu

Lasa un raspuns

Comentate recent

 • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
 • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
 • Nicu: vreau si eu unu
 • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
 • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...