|

FOTO: „Ziua Porților Deschise” la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir. Elevii de clasa a VIII-a au vizitat liceul

Colegiul Tehnic „I. D. Lăzărescu” din Cugir şi-a deschis porţile pentru elevii claselor a VIII-a care doresc să-şi continue studiile. Instituţia a primit aproximativ 200 de adolescenţi care au vizitat sălile de clasă, laboratoarele şi atelierul.

Oaspeţii de la Școala cu clasele I-VIII „Iosif Pervain” Cugir, Școala Gimnazială „Singidava” Cugir, Școala Gimnazială cu clasele I-VIII Nr. 3, Școala cu clasele I-VIII „Ioan Mihu” Vinerea și Școala cu clasele I-VIII „David Prodan” Săliștea au fost primiţi de la ora 9.30, în curtea colegiului, de către directorul unității de învățământ, prof. Alexandru Micaciu.

Au fost conduși în corpul vechi de clădire, în sala festivă unde au fost primiți de către directorul adjunct al colegiului, prof. Ion Nicu și de către consilierul educativ Ionuț Iancu. Elevii au primit informaţii despre misiunea și oferta educațională a școlii, iar consilierul educativ Ionuț Iancu a făcut o trecere în revistă a activitățiile extrașcolare și curriculare.

În cancelaria colegiului, vizitatorii au putut admira o expoziție de planșe intitulată „Alimentația sănătoasă. Să știi mai multe, să fii sănătos”, realizată de către elevii claselor a IX-a și a X-a, secţia Servicii. Tot în cancelarie, a fost pusă în scenă și o scenetă, „Așa Nu!”, despre comunicarea deficitară dintre profesori și elevi, care este întâlnită tot mai des în mediul școlar.

Elevii au văzut toate laboratoarele, de chimie, fizică, electro, istorie, română, matematică, franceză, tehnologie și TIC și, nu în ultimul rând, atelierul școlii și baza sportivă.

Pentru anul şcolar 2013-2014, Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir oferă patru clase a IX-a la zi, cu câte 28 de locuri fiecare, astfel: profil economic – specializarea tehnician în activități economice, profil electronică și automatizări – specializarea tehnician operator tehnică de calcul, profil electromecanică – specializarea tehnician electromecanic și profil mecanică – specializarea tehnician proiectant CAD.

Pe lângă toate acestea, liceul mai oferă și învățământ profesional – specializarea strungar, cu durata de 2 ani. Acest tip de învățământ poate fi urmat de orice absolvent al clasei a IX-a, cursanții primind și o bursă din partea statului român în valoare de 200 de lei, iar agenții economici la care cursanții vor efectua practica vor suplimenta această bursă.

Sorin GIURCA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=149049Publicat de pe 4 Apr 2013. Publicat in ACTUALITATE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...