|

FOTO: „Ziua Porților Deschise” la Colegiul Național „David Prodan” din Cugir. Elevii de clasa a VIII-a au primit informaţii despre oferta educaţională

Elevii claselor a VIII-a de la unitățile școlare din Cugir și localitățile din împrejurimi au fost oaspeții Colegiului Național „David Prodan”, în cadrul evenimentului „Ziua Porților Deschise”. Aceştia au vizitat liceul, cu laboratoarele, amfiteatrul şi staţia radio, au participat la experimente de chimie şi aplicaţii de informatică şi au obţinut informaţii despre oferta educaţională.

De la ora 9.00 au fost primiţi invitații în curtea liceului de către directorul Lilica Vanț și elevii claselor a XI-A, secția Matematică-informatică. Aceasta le-a vorbit despre avantajele pe care le pune la dispoziţie colegiul și oferta educațională.

În acest an, au trecut pragul liceului 174 de elevi din clasele a VIII-a din orașul Cugir și Săliștea: Școala cu clasele I-VIII „Iosif Pervain” Cugir, Școala Gimnazială „Singidava” Cugir și Școala Gimnazială cu clasele I-VIII Nr. 3, Școala cu clasele I-VIII „Ioan Mihu” Vinerea și Școala cu clasele I-VIII „David Prodan” Săliște.

Oaspeţii au vizitat laboratorul de chimie, de biologie, de fizică, de informatică, amfiteatrul, stația radio a liceului, expozițiile de origami, desene și fotografii amplasate în holul de la intrarea în liceu și de produse „ECOol” realizate din deșeuri reciclabile. Au avut ocazia să participe la experimentele realizate în laboratorul de chimie, dar și la aplicațiile din laboratorul de informatică.

Pentru anul şcolar 2013-2014, Colegiul Național „David Prodan” Cugir oferă trei clase de liceu cu câte 28 locuri fiecare: filiera teoretică, profil real – matematică-informatică intensiv, științe ale naturii intensiv franceză; profil uman – filologie-intensiv engleză. Liceul mai oferă și cursuri de analist programator în cadrul şcolii postliceale (28 locuri).

Colegiul are 22 de elevi participanți la olimpiadele și concursurile județene, care au obţinut locurile I, II, III sau mențiuni.

„Ziua Porților Deschise este o ocazie pentru promovarea imaginii fiecărei instituții școlare, a ofertei școlare și a aspectului școlii în sine. Vizitatorii au astfel ocazia de a intra în contact direct cu elevii și cadrele didactice, de a cunoaște realizările și așteptările acestora, dar, mai ales, de a putea evalua infrastructura școlii”, a declarat directorul Lilica Vanţ.

Sorin GIURCA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=148961Publicat de pe 2 Apr 2013. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...