|

FOTO: Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită la Cugir cu muzică populară, cadouri şi şampanie

_DSC1271Ca în fiecare an, Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice a fost marcată la Cugir de către Primărie, Casa de Cultură şi Serviciul Public de Asistenţă Socială prin organizarea unor manifestări dedicate persoanelor în etate din localitate. Organizatorii şi-au îndreptat atenţia în primul rând asupra cuplurilor care sărbătoresc anul acesta 50 de ani de căsnicie, pe care le-au invitat la Casa de Cultură Cugir.

Anul acesta, administraţia locală a avut prilejul de a sărbători Nunta de Aur pentru un număr de 18 cupluri pentru care a fost oficiată o slujbă religioasă de binecuvântare de către un sobor de trei preoţi. După acest moment, primarul Adrian Teban şi preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel au luat cuvântul şi i-au felicitat pe cei care reprezintă un exemplu de devotament şi înţelepciune pentru tânăra generaţie. La manifestări au mai fost prezenţi şi viceprimarul Horia Rotche, directorul Casei de Cultură, Rodica Florea şi mai mulţi consilieri locali.

Cele 18 cupluri au primit flori, diplome şi o modestă sumă de bani, fiind invitate la finalul manifestării la un pahar de şampanie şi la programul artistic organizat la Cantina Casei de Cultură.

În această locaţie au fost sărbătoriţi de ziua lor peste 300 de vârstnici, care s-au bucurat de suprizele pregătite de organizatori în cinstea lor. Le-au cântat Ansamblul 60 Plus din Alba Iulia, Taraful Casei de Cultură, alaturi de îndrăgita interpretă locală, profesoara Ionela Popa Dărab, care a venit însoțită de două dintre tinerele soliste ale Grupului vocal „Mlădițe Cugirene” şi i-au impresionat, cu graţia şi talentul lor, copiii de la Clubul de dans ProDance Studio, condus de Sergiu Prodan.

Cea mai mare surpriză a fost prezența îndrăgitului artist Gheorghe Gheorghiu, care a reuşit să ajungă la sufletele celor prezenţi prin recitalul oferit. Şi pentru că a fost ziua lor, vârstnincii din Cugir au avut parte de tort şi şampanie oferite de organizatorii evenimentului.

O prezenţă cu totul aparte a fost delegaţia din Franţa venită zilele acestea la Cugir cu scop umanitar. Este vorba despre membrii asociaţiei Prietenii Cugirului din localitatea Nimes care de 25 de ani se implică în viaţa comunităţii de la poalele Drăganei prin diferite donaţii acordate spitalului, casei de copiii şi elevilor eminenţi proveniţi din familii nevoiaşe de la Colegiul Național „David Prodan”. Cei patru reprezentanţi ai asociaţiei, senator dr. Paul Blanc, Cavaler al Legiunii de Onoare, dr. Helene Blanc, economist Sophie Thenot și dr. Michele Goeury, președinta Asociației Prietenii Cugirului din Nimes, Franța şi-au exprimat bucuria de a fi în mijlocul persoanelor vârstnice din localitate şi i-au garantat edilului că vor râmâne şi în vitor prietenii Cugirului.

Alături de sărbătoriţi au mai fost prezenţi şi consilierul judeţean Mihai Nicuşor, consilierii locali Ioan Ferchian, Dan Cherecheș, Camelia Dumitrean, Marin Morariu.

 

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=153616Publicat de pe 2 Oct 2014. Publicat in ACTUALITATE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...