|

FOTO: Ziua Europei, sărbătorită de elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 3 Cugir, în cadrul proiectului „United in Diversity – Europe seen by children”

20160509_104111Ziua Europei a fost sărbătorită luni, de elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 3 din Cugir, în cadrul proiectului „United in Diversity- Europe seen by children”, derulat prin intermediul organizaţiei Europe Direct Lombardy Italy.

Proiectul îşi propune să realizeze legături între şcoli din toate ţările membre ale UE prin intrmediul schimbului de informaţii despre specificul geografic istoric şi cultural al zonei din care provine fiecare şcoală.

De asemenea, în cadrul proiectului, pe data de 9 mai au fost realizate în fiecare şcoală expoziţii cu lucrări ale copiilor care redau diversitatea spaţiului European văzută prin ochi de copil.

Şcoala Gimnazială Nr. 3 a lucrat în acest proiect alături de Grecia, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Franţa, arătând că, prin intermediul Uniunii Europene, populaţia europeană este unită în promovarea păcii şi prosperităţii şi că diversitatea culturală, de tradiţii şi limbi a Europei, constituie un element pozitiv pentru acest continent, idealul european fiind în sine, o realitate în devenire, care va continua să înflorească în ciuda tuturor obstacolelor.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=156296Publicat de pe 9 Mai 2016. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...