|

FOTO: Ziua de 1 Decembrie, sărbătorită la Școala „Singidava” din Cugir

În fiecare an, de 1 Decembrie, românii de pretutindeni sărbătoresc ziua Marii Uniri din 1918, de la Alba Iulia. La Școala Gimnazială „Singidava” Cugir, Ziua Naţională a fost marcată, de joi, prin evenimente organizate cu titlul „Mă mândresc că sunt român”.

Au fost finalizate o serie de activităţi şcolare pe tema momentului istoric al Marii Uniri, desfăşurate decursul săptămânii, în cadrul şcolii, la orele de Istorie și Limba și Literatura Română. Profesorii le-au vorbit elevilor despre Unire, cauzele istorice care au dus la desfășurarea acestui eveniment și despre semnificația momentului în epocă și în istoria României.

Joi, de la ora 10.00, elevii claselor V-VIII s-au adunat într-un careu, în curtea şcolii şi au recitat poezii patriotice sub genericul „Omagiu adus țării. Oameni care sunt români”.

Evenimentul s-a încheiat la ora 11.00, în incinta sălii de sport a școlii, cu un moment artistic susţinut de elevii claselor pregătitoare și din ciclul primar, împreună cu învățătorii lor. Aceștia au recitat poezii și au interpretat cântece patriotice.

Profesorii organizatori au fost: Gabriela Păștină – profesor Limba și Literatura Română, Nicoleta Văsuți – profesor Limba și Literatura Română, Daniel Motocea – profesor Educație muzicală și directoarea adjunctă a instituției, Lucia Anghel – profesoară de istorie.

În holul şcolii a fost expus un panou cu desene realizat de către elevii școlii, intitulat „Pe tricolor e scris Unire”.

Sorin GIURCA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=146740Publicat de pe 29 Noi 2012. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate


Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

 

Publicitate

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...