|

FOTO: Ziua Copilului sărbătorită la Cugir: Competiții sportive, momente artistice și jocuri pentru cei mici

DSCN3389Sute de copiii au dansat, au cântat și nu în ultimul rând s-au distrat cum au știut ei mai bine, luni, 1 iunie, de Ziua Internațională a Copilului, la Cugir.

Copiii s-au bucurat și de o vreme superbă de vară, de reamintit faptul că anul trecut vremea le-a jucat feste celor mici și implicit organizatorilor. Activitățiile pregătite de către organizatori, Primăria Cugir, Casa de Cultură a orașului Cugir, Clubul Sportiv Orășenesc Cugir, s-au desfășurat în mai multe locații.

Astfel, pe baza sportivă CSO Cugir, pe terenuriile de sport de la cele două colegii din oraș, a săli de sport din incinta Colegiului Național „David Prodan” Cugir și a Clubului Copiilor și al Elevilor, în cursul dimineții s-au desfășurat competițiile sportive dedicate celor mici: fotbal, șah, box, handbal.

De la ora 16.00 programul s-a mutat pe bulevardul central din oraș unde cei mici s-au putut întrece în competițiile de șah, biciclete și role, atletism sau karturi.

Cei mici și-au putut exprima talentul artisitic în cadrul tradiționalului concurs de desene pe asfalt.

„Târgul copiilor”, intrat și el de acum în tradiția activitățiilor dedicate copiilor, a fost un succes în rândul celor mici, care au reușit să-și vândă obiectele nu doar celor de vârsta lor, ci și adulților. Cei mici au afișat pe tarabe diverse obiecte precum cele confectionate manual, jocuri, cărți de colorat, jocuri pe calculator, filme.

Personaje din desene animate și povestiriile copilăriei, zâne, prințese, îngeri, clovni, vrăjitori, feți frumoși și Cenușăreasa au dansat și au cântat alături de cei mici prezenți în număr mare la eveniment. Aceștia au avut parte de momente artistice și totodată și de jocuri de animație socio-educativă.

Spectacolul artistic pus în scenă de către actorii Cercului de Teatru Cugir, coordonați de către artista Maria Dodoc, a debutat la ora 18.00 pe esplanada din fața Catedralei Adormirii Maicii Domnnului din Cugir cu spectacolul de teatru interactiv „Buclucașii” – la care au participat cele două clovnițe, artiste a Cercului de Teatru Cugir, Maria Dodoc și Lavinia Pop. A urmat apoi spectacolul artistic pregătit de către colegii lor de la Cercul de Canto, pian și chitară al Casei de Cultură Cugir, coordonați de către profesoara Corina Băcăințan, soliștii grupurilor artisitice interpretând cântece adecvate momentului.

Seara s-a încheiat cu un program combinat pe grupe de vârstă de dansuri sportive și moderne, puse în scenă de către sportivii din cadrul Clubului de Dans Sportiv ProDance 2007 Cugir.

Ziua copilului a fost menţionată pentru prima dată la Geneva la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor în august 1925, acolo unde 54 de reprezentanţi din diferite ţări au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului. După această conferinţă, multe guverne au introdus Ziua Copilului. În anul 1954 Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF) a recomandat ca fiecare stat să dispună de o zi denumită Ziua copilului. Originea sărbătoririi copiilor din România la 1 Iunie se află la Moscova. Recomandarea Naţiunilor Unite, ca toţi copiii planetei să aibă o zi numai a lor, fusese pusă în aplicare de Uniunea Sovietică şi de statele din sfera sa de influenţă cu câţiva ani mai devreme.

Anul acesta, aproximativ 4 milioane de copiii din România au sărbătorit Ziua Internaţională a Copilului.

Sorin Giurca

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=154728Publicat de pe 2 Iun 2015. Publicat in ACTUALITATE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...