|

FOTO | „Zilele Tineretului” : Sute de cugireni au venit să cânte alături de folkistul Ducu Bertzi. Trupe locale de folk au „încins” atmosfera

ducu bertziFestivalului „Zilele Tineretului” de la Cugir a continuat sâmbătă cu concerte. Sute de spectatori au venit să asculte cele mai cunoscute melodii interpretate de binecunoscutul artist Ducu Bertzi.

Programul a început cu grupul de chitară „Aprentis”al Colegiului Național „David Prodan”Cugir.

A urmat apoi concertul artistului Ducu Bertzi. Publicul prezent la eveniment a aplaudat cu entuziasm fiecare melodie a cântărețului. Dintre piesele cunoscute, solistul a interpretat:„M-am îndrăgostit numai de ea”, „Floare de colț”, „Când s-o-mpărțit norocu” sau „Suflet fără chei”.

DSCN0492Pe lângă acesta, pe scena amplasată în Piațeta Casei de Cultură din Cugir au mai urcat și trupele locale de folk Millenium C, apoi „Camarazii”, cum le place să își spună în arta folkului, Adrian Ivanițchi și Mircea Bodolan.

 

Folkistul Ducu Bertzi a încântat publicul cugirean în cea de-a doua seară de a Festivalului „Zilele Tineretului” cu piese consacrate, alături de violonsitul Mihai Neniță.

Ducu Bertzi și-a început cariera alături de grupul „Mi bemol rock”, în vremea liceului. La primul festival de poezie și muzică de la Sighet, în 1973, Bertzi a câștigat marele premiu ce a constat într-o valiză. Debutul pe o scenă recunoscută a avut loc în 1976, la Baia Mare, în cadrul manifestărilor organizate de Cenaclul Flacăra, unde a activat până în 1985.

Seara s-a încheiat cu concertul susținut de folkistul orădean Adrian Berinde, acompaniat de formația clujeană Nightlosers, care îmbină blues cu folclorul ardelenesc.

Sorin GIURCĂ

 

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=152632Publicat de pe 4 Mai 2014. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...