|

FOTO | „Zilele Tineretului” la Cugir: Concerte pentru toate gusturile şi public numeros la festivalul de la „Cabana Mistreţu”

Sâmbătă, la Cabana Mistrețu din Cugir au început manifestările consacrate celei de a VI-a ediții a Festivalului de Folk „Zilele Tineretului-Cugir 2013”. Evenimentele au debutat cu fanfara de muzică locală „Transilvania”, care i-au încântat pe cei prezenți cu un repertoriu de melodii populare românești, cântece țigănești, dar și cu piese preluate de la Goran Brecovic. Festivalul a continuat cu concertele prezentate de „Grupul Arpegio”, format din elevii Școlii Gimnaziale „Singidava” Cugir și grupul „Aprentis” al Colegiului Național „David Prodan” Cugir.

A mai urcat pe scenă solistul local de folk Valentin Iloaie, urmat de invitații speciali ai serii: artista folk-jazz bucureșteană Alina Manole, care a încântat auditoriul cu un repertoriu de cântece de dragoste. La finalul recitalului de pe scena festivalului de folk de la Cugir, artista a declarat: „De când am ajuns aici, ne-am simțit ca într-un colț de rai. Ne bucură invitația primită și sperăm că vom reveni cât de curând în locul acesta fantastic, cu oameni calzi și frumoși, care știu să aprecieze muzica bună.”

După recitalul Alinei Manole a urcat pe scenă fondatorul răposatului Cenaclu „Flacăra” sau seniorul folkului românesc, cum este acesta cunoscut Dorin Stănculescu – solist și instrumentist de muzică folk. Acesta i-a impresionat pe cei prezenți atât prin viu grai cât, și instrumental – chitară sau cu muzicuța sa tradițională. Solistul a interpretat cântecele sale care i-au adus celebritatea: „Ai Hai”, „Fără petale” sau „Cum se naște un mit”. „Cred că eu fac parte dintr-o lume care deja e în culoarea sepiei. Publicul, oamenii de aici au fost minunați”, a spus Dorin Stănculescu.

Trupele de muzică folk  „Zip” din Cluj-Napoca și „Equinoxe”, pe acorduri de Rammstein au încheiat prima seară a festivalului folk cugirean.

Sorin GIURCA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=149838Publicat de pe 12 Mai 2013. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...