|

FOTO-VIDEO: BAC-ul la matematică și istorie nu a dat prea multe bătăi de cap candidaților cugireni. Vezi ce au spus elevii după examen

Elevii care au terminat cursurile de liceu au intrat din nou în sălile de examen, miercuri, pentru a susține proba scrisă la matematică și istorie. Peste 200 de candidați s-au înscris pentru aceste probe, iar 32 dintre ei au susținut testarea la istorie. Au fost pregătite 12 săli de examen, cu 24 de supraveghetori.

Din primele impresii, atât candidații care au dat proba la matematică, cât și cei de la istorie s-au arătat mulțumiți de subiectul pe care l-au primit la examen. Aceștia spun că examenul a fost accesibil și nu le-a dat prea multe bătăi de cap. Absolvenții spun că se așteaptă la note bune care să îi ajute la intrarea la facultate.

Pentru proba scrisă la matematică de miercuri, elevii au primit varianta de subiect nr 2. Au avut de rezolvat trei subiecte, fiecare dintre acestea fiind punctat cu câte 30 de puncte la care se adaugă încă 10 puncte din oficiu pentru prezentare. La primul subiect, au fost prezentate şase probleme, ce trebuiau rezolvate direct pe foaia de examen, al doilea a cuprins două probleme iar ultimul, la fel, cu câte trei cerinţe la fiecare.

La istorie, candidaţii au avut trei subiecte de rezolvat. La primul, pe baza a două texte date, au avut de identificat lideri politici, perioada în care se desfăşurau evenimentele prezentate, spaţiul istoric, practici politice. De asemenea, li s-a cerut să menţioneze o caracteristică a disidenţei anticomuniste din România. Al doilea subiect a cuprins şase cerinţe pe baza unui text despre expediţia otomană în spaţiul românesc. La ultimul subiect, au avut de elaborat un eseu despre formarea statului român modern.

Ultimul examen din bacalaureatul de anul acesta va avea loc vineri, 5 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie, până la ora 12.00, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 16.00. Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, se vor afişa în 12 iulie.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=150484Publicat de pe 3 Iul 2013. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...