|

FOTO „Un gând pentru mama”: Spectacol omagial dedicat mamelor, la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Vinerea

IMG_6666Elevii ciclurilor primare, al celor gimnaziale și liceale au susținut, cu ocazia zilei de 8 Martie, un spectacol omagial dedicat mamelor. Evenimentul intitulat „Un gând pentru mama” s-a desfășurat miercuri seara, în incinta bisericii cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Vinerea (preot paroh Adrian Cebotari) și a cuprins momente poetice și muzicale intepretate de elevi de la Școala Gimnazială „Ioan Mihu” Vinerea și Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir.

Elevii au fost coordonați în frumosul demers artistic de către cadrele didcatice:  prof. înv. primar Szilagyi-Tomoiu Mihaela, prof. înv. primar Enescu Luniniţa, prof. înv. primarAna Herlea, înv. Buda Ioan, professor Luminița Cebotari.

Tinerii au interpretat melodii dedicate momentului la chitară și voce, iar unii dintre ei au recitat poezii pentru mame și bunicile aflate în lăcașul de cult.

Astfel au susținut recitat cuplaje de poezii elevii: Ioana Ilieș (elevă în clasa pregătitoare a Școlii Gimnaziale „Ioan Mihu” Vinerea) poezia „De ziua mamei” scrisă de poeta Elena Farago, Natalia și David Pașca (elevi în clasele I-a și a II –a a aceleiași instituții de învățământ) cu poeziile „Nimeni ca ea” și „Despre ea” scise de către poeții români Medana Croitoru și Virgil Carianopol și eleva Cristina Văidean (elevă în clasa a III –a a Școlii Gimnaziale ”Ioan Mihu” Vinerea), recitând poezia „Mama” al poetei Viorica Cazan.

Grupul folk „Anotimpuri” format din elevii ai Școlii Gimnaziale Nr 3 Cugir și al Școlii Gimnaziale „Ioan Mihu Vinerea” (coordonați de către prof. Luminița Cebotari și preot Adrian Cebotari) au interpretat un buchet de trei cântece dedicate mamelor, acestea intitulându-se pe rând ”Mama”, ”Dragostea mamei” și priceasna „Fii lacrimilor tale”.

Acțiunea face parte dintr-un proiect educațional demarat de către Școala Gimnazială „Ioan Mihu Vinerea”, proiect intitulat „Martie mărțișor”.

La fianlul spectacolului fiecare doamnă, domnișoară prezentă a primit din partea consilieriilor bisericești în mod simbolic câte o garoafă în semn de prețuire și recunoștință.

Iar cei mici au oferit doamenelor câte o felicitare confecționată chiar de către aceștia la orele de curs.

Potrivit prof. înv. primar Szilagyi-Tomoiu Mihaela, pentru seara aceasta elevii alături de cadrele didactice au confecționat și pregătit pentru a fi împărțite 300 de felicitări.

Înzestrată cu un temperament de apostol, femeia e plină de generozitate, înțelegere și devotament. Locul ei nu poate fi înlocuit de nimeni în viața unui om. Primul zâmbet, primul cuvânt, pas, prima poveste, adică copilăria cu toate tainele sale sunt strâns legate de această persoană”, a transmis părintele paroh Adrian Cebotari.

Sorin Giurca

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=157755Publicat de pe 9 Mar 2017. Publicat in ACTUALITATE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...