|

FOTO: Ultima zi a Festivalului Național de Dansuri și Tradiții Populare Vinerea – Cugir. Paradă, dansuri populare și recitaluri

IMG_6899Duminică s-a încheiat cea de-a VI-a  ediție a Festivalului Național de Dansuri și Tradiții Populare Vinerea – Cugir. Ziua a debutat la ora 11.00 cu parada portului popular, care s–a desfășurat pe străzile localității Vinerea, de la ora 14.00 distracția și jocul s–a mutat pe scena festivalului amplasată în Poiana cu Goruni din Vinerea.

În poiană cei care au dorit au putut achiziționa obiecte de artizanat confecționate de meșterii populari locali, s–a putut vizita standul Asociației Ecologice „Năsăpiște” Cugir, iar organizatorii s–au gândit și la cei mici, acestora din urmă fiindu-le pregătit un stand de face paiting (desene pe față).

Printre cei prezenți la eveniment s–au numărat și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, deputatul PNL Sorin Bumb.

Cele opt asambluri participante la festival au urcat pe scenă pentru a-și promova folclorul specific zonei de proveniență, prin programe spectaculoase de muzică și dansuri tradiționale .

Alături de acestea au urcat pe scenă și artiști consacrați ai folclorului românesc: Robert Târnăveanu, Veta Biriș și Lele Crăciunescu .

În cadrul recitalului susținut , îndrăgita artistă de muzică populară de pe Valea Târnavei, Veta Biriș, a interpretat o melodie intitulată „Rămas bun bade Ioane” – în amintirea celui care i–a fost coleg de scenă și prieten, Drăgan Munteanu.

Seara s –a încheiat cu concerte susținute de către formațiile Nightlosers (Cluj –Napoca) și Stardust (Cugir).

Sorin Giurcă

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=159527Publicat de pe 21 Aug 2017. Publicat in BREAKING NEWS, EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...