|

FOTO „Toamna cugireană”: Ceremonia Gărzii Cetăţii, parada portului popular şi spectacole de muzică pentru toate gusturile

Festivalul „Toamna Cugireană” a continuat duminică la Cugir cu ceremonia Gărzii Cetăţii Alba Carolina, în prezenţa a aproximativ 500 de spectatori. A urmat parada portului popular şi spectacole oferite de soliștii şi ansamblurile de muzică populară, dar şi concertele de muzică uşoară.

La manifestările din jurul amiezii au participat şi oficialităţi locale şi judeţene, dar şi politicieni. Circa 500 de spectatori au asistat în zona Primăriei orașului Cugir la cel mai așteptat moment, ceremonia Gărzii Cetății Alba Carolina.

A început cu o defilare a acesteia pe aleea din fața primăriei și înapoi, Garda oprindu-se în fața oficialităților locale și județene adunate pe scările din fața instituției, unde i-au prezentat onorul primarului, precum și celor prezenți. Primarul orașului Cugir Adrian Teban a primit din partea comandantului Gărzii un steag simbolic.

Parada portului popular s-a desfăşurat pe traseul Piața de Sus – strada 21 Decembrie 1989 – Primăria Orașului Cugir.

Cele opt ansambluri folclorice prezente la festival – Junii Târnavei, Cununa Chioarului, Doina Trotușului, Izvorașul Turenilor, Cununa Vețelului, Ardealul, Câmpul Pâinii, Nadia Zamku şi Aztlan din Mexic – au prezentat câte un dans specific zonei din care provin.

Aceste momente din program au fost încheiate cu trei salve de tun trase în cinstea acestui eveniment, din cele trei tunuri amplasate în fața Casei de Cultură Cugir.

Programul a continuat cu spectacole oferite de soliștii de muzică populară Nicolae Furdui Iancu și Crai Nou, Marius Ciprian Pop, Cristian Fodor, concert Daggu Project Germania, concert Direcția 5, iar de la ora 22.30  –  festivitatea de încheiere a Festivalului oficiată de Garda Ansamblului Arhitectural Hotel Medieval Alba Iulia şi focuri de artificii.

Sorin GIURCA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=151174Publicat de pe 22 Sep 2013. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “FOTO „Toamna cugireană”: Ceremonia Gărzii Cetăţii, parada portului popular şi spectacole de muzică pentru toate gusturile”

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...