|

FOTO: “Tabăra de vară” din Poiana cu Goruni, de la Vinerea. Paradă pe muzică de fanfară şi ateliere

IMG_0293Orașul Cugir a răsunat, duminică după-amiază, de muzică de fanfară. În cadrul evenimentului „Tabăra de vară ” din Poiana cu Goruni de la Vinerea, a fost organizată parada fanfarelor.

Au participat cinci fanfare, însumând 100 de instrumentiști de la Fanfara de copii a Municipiului Sighișoara (dirijor prof. Ileana Bizuleanu Stanca şi prof. îndrumător Ambrozie Munteanu), Fanfara „Armonia” din Târnăveni (dirijor prof. Vily și Manuela Halmen), Fanfara de copii din Petrești (dirijor prof. Ioan Mureșan), Fanfara de copii aparținând Casei de Cultură a orașului Cugir (dirijor prof. Petru Adam) și Fanfara „Transilvania” Cugir.

“Tabăra de vară” a fost organizată de Primăria, Consiliul Local și Casa de Cultură Cugir, cei 200 de copii, marea lor majoritate fiind elevi ai instituțiilor de învățământ din oraș participând, în cele două zile ale taberei, la diferite ateliere interactive. Organizatorii le-au pregătit ateliere de pictură sub îndrumarea profesoarei Gabriela Vulkan, de meşteşuguri – cusături, pielărie – coordonator prof. Anca Herlea, Doina Gruian, Livia Comănescu şi Carmen Balea.

În tainele gastronomiei locale, copiii au fost îndrumați de către maestrul bucătar Vasile Tomoiu.

Au fost şi drumeții în zonele din apropiere, organizate de către Asociația de Ecologie și Turism „Năsăpiște” Cugir, coordonată de Nicolae Faur şi ajutat în demersul său de unul dintre concurenții de la emisiunea „Supraviețuitorul”, Paul Robert Igna. La standul asociației vizitatorii au putut admira și o expoziție de fotografie.

Sorin Giurca

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=158917Publicat de pe 26 Iun 2017. Publicat in EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...