|

FOTO: Sute de credincioși, la hramul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului”, de la Cugir

DSC06363Câteva sute de credincioși din Cugir și localităţile învecinate au fost prezenți, marţi seara, la slujba hramului Bisericii “Adormirea Maicii Domnului. Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de 10 preoți, condus de părintele Ionel Arsu, de la Protopopiatul Sebeș .

Ceremonialul a debutat marți dimineața cu Slujba Liturghiei Mari a Sfântului Ioan Gură de Aur Arhiepiscopul Constantinopolului, iar seara evenimentul a continuat cu cea a Vecerniei, urmată de Taina slujbei Sfântului Maslu de obște.

În cuvântul de învățătură, părintele Ioan Galată, fost protopop de Sebeș, a prezentat o istorie a Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului din vechime până în prezent, dar și a construcției catedralei din urbea cugireană.

„Piatra de temelie s-a pus în anul 1991, chiar eu am fost la aceea slujbă împreună cu Înalpreasfințitul de atunci, Andrei Andreicuț. Eu, împreună cu preoții parohi Gheorghe Donu și Mircea Giurgea i-am ajutat să obțină toate acreditările posibile de construcție și a întocmirii dosarului pentru ca el să fie înmânat ministrului Cultelor, Nicolae Lemeni. Biserica din spatele nostru v-a întipărit numele fiecăruia dintre dumneavoastră sus în ceruri!”, a spus preotul.

Lucrările la acest lăcaş de cult au început pe 30 august 1993. Prima Liturghie s-a oficiat în decembrie 1997, iar în 2003 s-a început pictarea bisericii, care s-a încheiat în 2009.

Lăcașul de cult a fost sfințit în anul 2010 în cadrul unei slujbe solemne oficiată de către Înalpreasfințitul Andrei.

Sorin Giurca

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=159194Publicat de pe 15 Aug 2017. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...