|

FOTO: Sute de credincioși au luat Lumină, la slujbele de Înviere de la Cugir și Vinerea

IMG_8254Sute de credincioși au luat parte sâmbătă noaptea la slujbele oficiate în bisericile din Cugir și localitatea Vinerea, pentru a lua Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim.

Lumina Sfântă adusă din cadrul Bisericii „Sfântului Mormânt” de la Ierusalim a ajuns la Cluj, iar de acolo reprezentanții Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia au împărțit Lumina Sfântă în toate bisericile ortodoxe din județ, printre care și Cugirul.

În bisericile ortodoxe din orașul Cugir și localitatea Vinerea, slujba de Înviere a fost oficiată în interiorul lăcașurilor de cult la ora 24.00.

La miezul nopții preoții au ieșit din altar, purtând lumina sfântă și au rostit cuvintele – îndemn „Veniți de luați Lumină !” și „Hristos a Înviat”. Apoi, alături de credincioşi, au înconjurat bisericiile de trei ori, cântând troparul Învierii Domnului (“Hristos a înviat din morţi, cu moartea pe moarte călcând, şi celor din morminte viaţă dăruindu-le”), în ciuda vremii mohorâte de afară.

Credincioșii au participat şi duminică, la slujba de Duminică sau slujba celei de-a doua Învieri, când se citeşte textul Evangheliei după Ioan de la capitolul 20, versetele de 19 la 25, în 12 limbi: română, greacă, latină, ebraică, slavonă, rusă, sârbă, bulgară, engleză, franceză, germană, italiană şi spaniolă.

Sorin Giurca

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=158197Publicat de pe 16 Apr 2017. Publicat in BREAKING NEWS, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...