|

FOTO: Stadiul lucrărilor la noua staţie de epurare din Cugir. Primarul Adrian Teban a vizitat şantierul

Primarul orașului Cugir, Adrian Teban a verificat, joi, stadiul lucrărilor la noua staţie de epurare din oraş. Edilul a stat de vorbă cu reprezentanții firmei care construiesc noua stație, pentru a afla cum au evoluat lucrările până în momentul de față.

Primarul, Adrian Teban  a fost însoțit de directorul SC Apa CTTA SA Sucursala Cugir, Mircea Țârlea, care este la zi cu toate lucrările care se fac la stația de epurare.

„La statia de epurare Cugir au fost demarate lucrările la trei obiective: degrosisare (reducerea suspensiilor mai mari în procesul de purificare a apei), reactorul biologic și decantoarele secundare. Deocamdată sunt în stadiul de săpături de terasamente și lucrarea de by-pass a fostei stații de epurare a fost realizată și se lucrează pe toate aceste fronturi și la demolarea decantorului radial”, a spus Mircea Țârlea.

Pentru a se desfășura lucrările în bune condiții, vechea stație a fost oprită: „S-a construit o treaptă mecanică, dar care datorită apei de infiltrație care este pompată în apa menajeră are o diluție destul de mică și nu cred că ar fi probleme cu calitatea apei din râu”, a precizat Țârlea.

Edilul Cugirului a dorit să afle despre fiecare lucrare în parte, astfel că i s-a arătat proiectul tehnic pentru noua stație și i s-a explicat fiecare execuție. Reprezentanții firmei care construiesc de la zero noua stație l-au asigurat de primar că lucrările sunt în grafic, chiar dacă s-a început puțin mai târziu. Lucrările la stația de epurare trebuiau începute în luna octombrie anul trecut, însă din diverse motive nu s-a reuşit.

„Cugirul avea nevoie de o nouă stație de epurare pentru că din 2018 cei care nu vor da apa în râu la condițiile impuse de Comisia Europeană vor plăti amenzi mari. În cazul asta este foarte important pentru noi să avem o nouă stație de epurare. Din ce a constat astăzi lucrurile sunt în grafic și până în luna mai, anul viitor sperăm ca noua stație să fie în stare de funcționare” a spus primarul, Adrian Teban

Toate aceste lucrări se desfăşoară în cadrul proiectului european “Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Alba”.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=149774Publicat de pe 9 Mai 2013. Publicat in ADMINISTRATIE, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...