|

FOTO: Spectacol omagial „Mihai Eminescu”, la Casa de Cultură din Cugir. Au fost evocate personalitatea, viața și opera marelui poet național

IMG_5596Casa de Cultură a orașului Cugir a găzduit luni un spectacol omagial, dedicat poetului naţional Mihai Eminescu, cu ocazia împlinirii a 167 de ani de la naşterea acestuia.

Pus în scenă sub forma unui „teatru – istoric”, spectacolul a reunit actorii cercului de teatru din oraş.

Actorul Laurențiu Stafie a interpretat rolul unui critic literar, care le-a vorbit celor prezenți despre personalitatea, viața și opera marelui poet național. Monologul său a fost completat de recitări de versuri din opera eminesciană susținute atât de către actorii seniori, cât și de cei juniori ai Cercului de teatru din urbea cugireană.

Au recitat actorii: Luana Știrb, Mihai Motorca, Tudor Țigănilă, Ana Bejenaru Buceag, Mateo Burza, Mălina Popescu, Amelie Bocșa, Alessia și Luiza Cristea.

Coordonatoarea spectacolului a fost artista Maria Dodoc.

Directoarea Casei de Cultură, Rodica Florea a ținut să îi felicte și le mulțumească actorilor pentru momentul lor: „Țin să le mulțumesc şi să îi felicit pe actorii din seara aceasta și pe actrița Maria Dodoc pentru momentul artistic. Cu sprijinul lor ne-am readus aminte de viața, opera și nu în ultimul rând pe poeziile lui Mihai Eminescu”.

Următorul spectacol pus în scenă de artiștii cercurilor de teatru va fi pus în scenă în data de 25 ianuarie: spectacol dedicat Zilei „Micii Uniri”.

Sorin GIURCA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=157452Publicat de pe 17 Ian 2017. Publicat in EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...