|

FOTO: Spectacol la Casa de Cultură din Cugir. Mica Unire, evocată prin scenete istorice şi cântece patriotice

spectacol cugir mica unire3Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859 a fost evocată și la Cugir, printr-un spectacol desfăşurat la Casa de Cultură. Aproximativ 100 de persoane au rememorat evenimentele de acum 156 de ani şi au urmărit scenete istorice şi cântece patriotice.

Evenimentul a fost deschis cu scurte prezentări despre semnificaţia Micii Uniri, susţinute de directoarea Casei de Cultură Cugir, Rodica Florea şi viceprimarul orașului Cugir, prof. Horia Rotche. Acesta din urmă, din postura sa de fost profesor de istorie, a prezentat modul în care s-a înfăptuit actul unirii în anul 1859, în contextul evenimentelor din Europa. Şi-a încheiat discursul cu o prezentare biografică a celui care a fost Alexandru Ioan Cuza și rolul pe care domnitorul l-a jucat în actul istoric.

Evenimentul artistic a fost susținut de către eleviii Cercului de canto, pian și chitară din cadrul Casei de Cultură Cugir conduși de către profesoara Corina Băcăințan.

Aceștia au interpretat cântece patriotice precum „Haideți, frați, într-o unire” sau „Hai să dăm mână cu mână”.

Actorii din cadrul trupei de teatru aparținând Casei de Cultură Cugir, coordonaţi de Maria Dodoc, au pus în scenă scenetele istorice „Moș Ioan Roată și Unirea” și „Cuza și Unirea”, prin care au dorit să surprindă evenimentele care au avut loc în urmă cu 156 de ani.

Sorin GIURCA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=154014Publicat de pe 24 Ian 2015. Publicat in BREAKING NEWS, EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...