|

FOTO: „Seară de poveste” la Școala „Singidava” Cugir. Copiiii au pus în scenă basmul popular „Fata babei și fata moșneagului”

La  Școala  Gimnazială cu clasele I-VIII „Singidava” Cugir a continuat, miercuri,  proiectul „Seară de poveste”. Un grup de 11 elevi ai clasei a I C au pus în scenă povestea populară „Fata babei și fata moșneagului”, de Ion Creangă.

Elevii, coordonaţi de învățătoarele Sânzâiana Ciucur şi Corina Hațegan, au prezentat o versiune „modernă” a basmului, în care au îmbinat vechiul (replicile cunoscute din poveste) cu noul (replici actuale), o combinaţie care a fost pe gustul publicului prezent.

În cadrul proiectului „Seară de poveste”, în fiecare miercuri, copiii de la unităţile de învățământ locale sunt invitați să ia parte la scenete interpretate de colegii de şcoală.

Prin prezentarea acestor povestiri se încearcă și trecerea mai ușoară a celor mici de la o treaptă de învățământ la alta.

Proiectul se va derula pe durata întregului an școlar, fiind implicați în total un număr de 350 de elevi și preșcolari.

La finalul evenimentului, toți copiii prezenți au primit dulciuri și câte o fișă de colorat cu tema povestirii. La eveniment au fost prezenți învățători ai școlii-gazdă,  „Singidava”, elevi, alături de părinți sau bunici.

Sorin GIURCA

 

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=148695Publicat de pe 20 Mar 2013. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...