|

FOTO: Scriitoarea Carmen Elena Watkins şi-a lansat la Cugir cartea de poezii „Cromatica Sinelui”

DSCN3485Scriitoarea Carmen Elena Watkins şi-a lansat, luni, cartea „Cromatica Sinelui – The Chromatic Self”, în cadrul unui eveniment la Casa de Cultură Cugir. Amfitrionul întâlnirii a fost scriitorul devean Mihai Feier.

Alături de scriitoare, au mai luat cuvântul jurnalistul cultural Muguraș Maria Petrescu – membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, scritoarea hunedoreană Mariana Pândaru şi directoarea Casei de Cultură Cugir Rodica Florea.

„Carmen Watkins este o poetă care a a acumulat de-a lungul timpului toată emoția locului. După ce i-am citit cartea, autoarea îmi apare în poeziile sale în două ipostaze: ca simplu spectator, retrasă pe insula sa, iar în alte poezii parcă se deschide pe sine spunând <iată-mă, eu sunt>.

Închei prin a vă spune: <apele adânci ascund răni adânci>”, a spus scriitoarea Maria Pândaru

Jurnalistul cultural Muguraș Maria Petrescu i-a prezentat pe scurt biografia autoarei şi apoi o radiografie din perspectiva ochiului criticului literar, a celor două opere publicate până acum de autoare: „Vând vise”, apărut în 2004 și volumul de astăzi, „Cromatica sinelui”:

„Carmen Watkins este o artistă cu o mie de fețe, acel chip, nu cu mască. Autoarea este prin ea însăși o paletă de culori, fiind și o femeie complexă:designer de bijuteri și balerină.

În poemele sale se întrepătrunde timpul în care trăim versus timpul ei personal. Acesta reprezintă timpul în care ea trăiește, contemplat de o singurătate pe care o strigă, neputincioasă.

Cartea ei este o rugă mută, un strigăt înăbușit către Dumnezeu, o carte de aducere aminte de tot ce a fost frumos în viața ei din copilărie până în prezent.

În carte se regăsesc dialoguri imaginabile cu persoanele ei dragi: tatăl și mama sa.

Cromatica lumii pure a evoluat în domeniul tematicii și a scrisului, dacă în primul volum ea a avut câteva imperfecțiuni de ordin tematic, acum, Carmen, odată cu al doilea volum, a căpătat experiență și siguranță în domeniul scrisului. De reamintit că poemele în engleză au fost traduse de aceasta, personal”.

În închiere a luat cuvântul și gazda evenimentului, directoarea Casei de Cultură Cugir, Rodica Florea, urmată de către autoarea cărții.

„A trăi o viață adevarată înseamnă a lăsa ceva în urma ta: o familie, un copil, a sădi un copac, a ajuta pe cineva, tu lași draga mea o bijuterie de mare finețe care nu se pierde niciodată, bijuteria cuvântului scris”, a spus Rodica Florea.

Autoarea a recunoscut în fața audienței că nu este o bună oratoare „cum sunt cei de față”, ci ea este „o poetă”. A lăsat locul versurilor să „vorbească”, recitând din cartea prezentată la lansare.

Autoarea a oferit la final autografe.

Sorin GIURCA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=154868Publicat de pe 15 Iun 2015. Publicat in ACTUALITATE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate


Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

 

Publicitate

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...