|

FOTO: Sărbătoare cu mici şi bere, „marca” PSD, de 1 Mai la Cugir. Miniştrii Şova, Duşa şi Maria Grapini, prezenţi la eveniment

DSCN0283Peste 3.000 de persoane au participat, joi, de 1 Mai, la manifestarea organizată de organizaţia locală a PSD la Cugir. Oamenii au avut parte de program artistic, mici şi bere, în Piaţa 1 Mai din oraş.

Zeci de tineri îmbrăcaţi în tricouri roşii, purtând şepcuţe de aceeaşi culoare, au trebăluit încă de joi dimineaţa în jurul grătarelor amplasate în zona Pieții de Sus a orașului Cugir. Unii au prăjit mici pentru mulţimea înfometată care stătea la cozi, alţii au împărţit pahare cu bere. Cu o invitație s-au putut lua trei mici și o bere.

Nu toată lumea a avut răbdare să aştepte ca micii să se prăjească bine pe grătar. Unii oameni au preferat să li se dea carnea porţionată, dar nepregătită pe care probabil au dus-o acasă sau în alte părţi în care au petrecut împreună cu familia. Alţii însă au îndurat chiar şi ploaia care a căzut în reprize numai să poată savura mâncarea în aer liber, cu paharul de bere oferit de către organizatori.

De aceste lucruri s-au ocupat în mod special tineretul social-democrat din Cugir, cu un număr de 120 de tineri.

Pentru cei prezenți, organizatorii au pregătit și un program folcloric. Atmosfera de sărbătoare a fost completată de fanfara „Transilvania” din Cugir.

Petrecerea de 1 Mai a primit şi oaspeți de la București. Este vorba despre candidații la alegerile europarlamentare din 25 mai, Victor Negrescu şi Maria Grapini şi miniștrii Dan Șova și Mircea Dușa.

Dintre oficialitațile locale au participat președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, președintele UNPR Alba, Nicolae Ionel, liderul PC Daniel Nariţa, primarul orașului Teiuș, Mirel Hălălai, primarul localității Stremț, Traian Popa, deputatul Călin Potor, Ovidiu Jidveian și președinta Organizației de Femei PSD Alba, Marcela Dărămuș, dar şi Mircea Trifan, președintele PSD Cugir, Aurel Păștină, vicepreședintele PSD Cugir și viceprimarul orașului Cugir, Horia Rotche.

Ministrul Transporturilor, Dan Șova a promis celor prezenți la eveniment că se va ocupa de rezolvarea problemei legată de racordarea orașului Cugir la autostrada Orăștie-Sibiu.

Acesta a promis că orașul va avea legătură cu tronsonul de autostradă în 2 ani:

„Am anunțat astăzi (n.r – joi) că în decurs de doi ani vom realiza un nod de ieșire de pe autostradă la Cugir. După cum știți, există câteva aspecte de natură tehnică, autostrada fiind finanțată din bani europeni. Când vrei să aduci o modificare unui proiect finanțat cu bani europeni, trebuie să obții în prealabil acordul Comisiei Europene care să constate că proiectul tehnic nu afectează ceea ce a fost realizat din bani europeni”, a declarat Dan Șova.

Acesta a precizat că înainte de a face această afirmație publică a vorbit cu specialiștii de la departamentul tehnic de la CNADNR și „m-au asigurat că există soluția tehnică admisibilă de Comisia Europeană pentru a face acest nod rutier de ieșire la Cugir fără să afecteze obiectivul autostrăzii propriu zis și să fie astfel realizat”.

Va fi făcut un proiect tehnic pentru a fi prezentat Comisiei Europene, pentru obținerea acceptului. În caz favorabil, vor începe stadiile normale, respectiv studiile de prefezabilitate, fezabilitate, licitațiile, iar realizarea acestui nod, spune Șova, „nu va dura foarte mult, poate câteva luni de zile”.

Ministrul Dan Șova a adăugat că, dacă problema nu va fi rezolvată în timpul promis, acesta să fie chemat la raport în orașul de sub Drăgana:”Vreau să mă chemaţi la raport peste doi ani dacă nu veţi avea ieşire la autostradă”.

Mircea Dușa a promis asistenției continuitatea locurilor de muncă prin noi contracte în domeniul industriei de armament:”Săptămâna asta am semnat noi contracte cu privire la furnizarea de armament pentru Armata Română”.

 

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=152494Publicat de pe 1 Mai 2014. Publicat in EVENIMENT, POLITICA. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “FOTO: Sărbătoare cu mici şi bere, „marca” PSD, de 1 Mai la Cugir. Miniştrii Şova, Duşa şi Maria Grapini, prezenţi la eveniment”

  1. As fi dorit ,,clip”-uri cu mai multi reprezentanti ai CUGIRULUI decat atatea cu cei ,,CENTRALI” …?

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...