|

FOTO: Sărbătoare cu cântece în engleză, la Şcoala Gimnazială nr. 3 din Cugir, de Ziua Europeană a Limbilor vorbite

_DSC1197Şcoala Gimnazială nr. 3 Cugir s-a alăturat iniţiativei Comisei Europene de încurajare a învăţării limbilor străine. De Ziua Europeană a Limbilor vorbite, vineri, profesorii şi elevii instituţiei de învăţământ s-au reunit pentru a marca această sărbătoare.

Sub îndrumarea profesoarei de Limba engleză, Luminiţa Cebotari, un grup de elevi ai şcoli au prezentat în limbile română şi engleză informaţii importante legate de iniţiativa Uniunii Europene şi Consiliului Europei, de obiectivele urmărite la nivel european, precum şi despre importanţa directă a învătării unei limbi străine.

_DSC1195“Am dorit să devenim parte din acest demers european de sensibilizare faţă de multilingvism, cu atât mai mult cu cât informaţiile dobândide în şcoală de elevi rămân în memorie pe termen lung. Este important ca ei să conştientizeze cât mai repede că dobândirea unor competenţe lingvistice reprezintă o achiziţie valoroasă pentru viitorul lor. Mulţi elevi doresc să studieze în străinătate, după sau chiar înainte de terminarea liceului, sau îşi vor dori un loc de muncă în ţările europene. Cei care nu cunosc o limbă de circulaţie internaţională sunt dezavantajaţi, fiindu-le dificil să îşi atingă obiectivele personale şi profesionale” a declarat prof. Luminiţa Cebotari.

_DSC1202Şi pentru ca mesajul să ajungă mai repede la publicul ţintă vizat, adică la tinerii elevi, manifestarea a fost însoţită de un spectacol muzical oferit de Grupul Anotimpuri al şcolii Gimnazială nr. 3 Cugir şi elevii clasei a V-a B, îndrumaţi de prof, Luminiţa Cebotari. Chiar dacă condiţiile meteo nu au fost prielnice, elevii şi-au continuat repertoriul din care nu a lipsit Oda bucuriei de Beethoven, care este de altfel Imnul Europei, dar nici alte cântece cunoscute cum ar fi London Bridge şi We Are the World. Astfel, pe lângă abilităţile lingvistice, elevii au demostrat că mai stăpânesc un mijloc de comunicare, de data aceasta universal, adică muzica.

Mii de europeni din cele 47 de state membre ale Consiliului Europei sunt implicaţi în diferite manifestări organizate cu ocazia Zilei Europene a Limbilor, celebrată în fiecare an, în data de 26 septembrie. Această sărbătoare a luat naştere dintr-o altă iniţiativă a U.E. şi C.E – Anul European al Limbilor – lansată în 2001.

Şcoala Gimnazială nr.3 Cugir, reprezentată de directorul Stela Târlea şi-a propus să marcheze în fiecare an de acum înainte acest eveniment cu scopul de a evidenţia avantajele învăţării limbilor străine: descoperirea unor culturi noi, posibilitatea de a căpăta o perspectivă diferită asupra lumii şi de a-i înţelege mai bine pe cei din jur.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=153609Publicat de pe 29 Sep 2014. Publicat in ACTUALITATE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...