|

FOTO: Săptămâna Naţională a Voluntariatului la Grădinița Vinerea. Preșcolarii, ajutați de părinți și educatoare, au înfrumusețat curtea instituției

SAPTAMANA VOLUNTARIATULUIȘi anul acesta, în săptămâna 9-15 mai, preşcolarii de la Grădinița cu Program Normal Vinerea au participat la acţiunea de voluntariat desfăşurată şi iniţiată de ProVobis, „Săptămâna Națională a Voluntariatului”, acţiune ce presupune înscrierea pe site, iar apoi desfăşurarea activităţilor şi postarea materialelor ilustrative, respectiv a fotografiilor pe pagina de facebook a acţiunii.

Astfel, anul acesta s-a hotărât ca să fie înfrumusețată curtea grădiniţei. În trecerea timpului, cele ce erau deja făcute s-au învechit, între timp au mai sosit idei noi, aşa că părinții, bunicii, copiii şi educatoarele și-au rezervat timp câteva zile după orele de curs şi au lucrat cu mic cu mare. Părinţii au adus cauciucuri uzate, am făcut rost de vopsele lavabile şi vopsele pe bază de diluant, de toate culorile, pensule, diluant, găletuțe de plastic rămase de la iaurt sau smântână şi s-au apucat de treabă. Au fost cumpărate seminţe şi bulbi de flori, au fost scose din magazie şi stropitorile, astfel încât fiecare să poată lucra și să fie de folos la înfrumuseţarea curţii grădiniţei. Au fost cumpărate şi câteva răsaduri de flori, cum ar fi panseluţe sau ghetuse, urmând ca acestea să fie plantate.

Pentru început a fost curăţată aleea de praf cu ajutorul măturilor, la fel şi cauciucurile, câţiva tătici le-au aranjat în locurile unde urmează să rămână definitiv. Apoi cu roaba şi lopata au adus pământ din grădină şi au umplut viitoarele jardinierele, respectiv cauciucurile. După ce acestea au fost umplute cu pământ a urmat vopsirea lor de către mămicile harnice şi educatoare, apoi plantarea de seminţe, răsaduri şi bulbi, după culori sau orientativ, de către preşcolari. Băieţeii nu au uitat să ajute fetiţele, aducând în stropitori apă pentru a uda cele proaspăt plantate.

A fost vopsită cu vopsea lavabilă albă şi roşie bordura trotuarului, au fost retuşate şi câteva picturi murale de pe zidul care desparte cabinetul medical de curtea grădiniţei.

„La finalul activităţii cu toţii au fost şi am fost bucuroşi şi mulţumiţi, deoarece am reuşit cu un pic de muncă şi dăruire mai multă să facem curtea grădiniţei noastre plină de culoare, unde ne jucăm cu drag în fiecare zi şi venim zi de zi pentru a învaţa prin joc şi a descoperi minunata lume a copilăriei”, au transmis prof. Nicoletta Hustiuc și prof. Flavia Muntean, de la Grădinița cu Program Normal Vinerea.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=156407Publicat de pe 18 Mai 2016. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...