|

FOTO: S-au încheiat patru ani de liceu pentru 188 de elevi de la Colegiul Naţional „David Prodan” şi Colegiul Tehnic „I.D Lăzărescu”

DSC04076Absolvenții claselor a XII-a al Colegiului Național „David Prodan” și-au luat vineri „Adio” de la profesori, colegi mai mici, diriginți. Din cauza vremii schimbătoare festivitatea de închidere a anului școlar pentru elevii celor patru clase a XII-a avut loc în incinta instituției de învățământ mai exact în Aula Amfiteatrului „David Prodan”și nu în curtea colegiului cum era tradiția. Colegiul și-a luat „Adio” în mod oficial de la cei 98 de elevi, care timp de patru ani s-au pregătit pentru următoarea etapă a vieții, și anume studenția. Au fost promovați pentru susținerea probelor Examenului Național de Bacalaureat un număr de 85 de elevi promovați. La Colegiul Tehnic „I.D.Lăzărescu” Cugir emoţii au fost şi pentru cei 90 de elevi de clasa a XII-a care şi-au luat „Adio” de la profesori, diriginţi şi colegi.

În cadrul festivității au fost felicitați și premianți elevii cu rezultate merituoase la învățătură, care au participat la olimpiadele naționale și județene și nu în ultimul rând câștigătorii concursului de matematică „Profesor Ioan Mariș”Cugir.
Festivitatea a fost presărată cu lacrimi,momente emoționante și baloane în culorile liceului. Au susținut alocuțini directoarea Colegiului Național „David Prodan”Cugir Lilinca Vanț și directoarea Casei de Cultură Cugir, prof.Rodica Florea care este fost cadru didactic în cadrul colegiului.
Aceasta din urmă a declarat că”sunt două momente emoționante în fiecare liceu:unul este acela al venirii bobocilor claselor a IX-a și plecarea absolvențiilor claselor a XII-a de pe bănciile liceului. În sufletele voastre plouă că plecați de aici, dar mâine va fi senin.V-ați petrecut 4 ani din viață în acest <cimitir al tinereții>. Din perspectiva mea de fost profesor al acestui liceu sunt dezamăgită că numărul elevilor este în scădere an de an dar totuși sunt mândră de corpul profesoral care nu a lăsat ștacheta jos. Gândul meu vă va însoți unde veți merge și fiți mândri ca sunteți cugireni.”

În cadrul fetsivităţii tinerii au vorbit despre prietenia dintre ei, de regretul că drumul lor se desparte, mulţumind profesorilor prezenţi şi diriginţilor prezenţi. Unii au găsit de cuviinţă să-şi ceară iertare pentru micile prostioare pe care inevitabil le fac elevii într-un liceu.
La final a fost predată simbolic cheia liceului de la clasa a XII-a  la clasa a XI-a. Colegiul Național „David Prodan”Cugir a avut patru clase de a XII-a
cu un număr total de 99 elevi înscriși la începutul anului școlar, din care după patru ani au rămas 98. Au fost promovați pentru susținerea probelor Examenului Național de Bacalaureat un număr de 85 de elevi promovați, 86,73% promovabilitate.
P1130874Un alt moment emoţionant a fost şi festivitatea de închidere a anului școlar pentru elevii claselor a XII-a ai Colegiului Tehnic „I.D.Lăzărescu”Cugir s-a desfășurat în incinta sălii de sport al colegiului.

Au fost prezenți părinți, bunici ai absolvenților, profesori, diriginții celor trei clase de a XII-a în frunte cu directorul unitățății de învățământ, prof.Alexandru Micaciu. Cel din urmă i-a felicitat pe toţi absolvenţii pentru rezultatele obţinute în cei patru ani de liceu și le-a oferit sfaturi tinerilor în noul drum pe care îl vor urma fiecare în viață.“Suntem mândri de voi” a declarat directorul.
Colegiului Tehnic „I.D.Lăzărescu”Cugir a a trei clase de a XII-a  cu un număr total de 90 elevi înscriși la începutul anului școlar şi care au ajuns toţi până la finalul celor patru ani. Au fost promovați pentru susținerea probelor Examenului Național de Bacalaureat un număr de 71 de elevi promovați.

Sorin GIURCĂ

P1130874 P1130884

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=152803Publicat de pe 30 Mai 2014. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...