|

FOTO: Reluarea proiectului privind înființarea unei secții a Universității Tehnice din Cluj-Napoca, la Cugir

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Stelian Fedorca, s-a aflat luni în vizită la Cugir, împreună cu Dan Coriolan Simedru. Vizita acestuia a cuprins prezentarea programului de guvernare pentru învăţământ.

La întâlnire au participat reprezentanții administrației locale și directorii instituțiilor de învățământ din Cugir.  Secretarul de stat a adus în discuţie importanţa dezvoltării învăţământului profesional, mai exact de reînfiinţarea şcolilor profesionale, acolo unde acestea nu există în prezent.

Primarul Adrian Teban a prezentat secretarului de stat proiectul început în 2008, de  înființare unei secții a Universității Tehnice Cluj-Napoca la Cugir, care să pregătească forță de muncă specializată. Acest proiect a fost realizat în parteneriat cu forţa economică din Cugir şi administraţia locală. Tot atunci, s-au început şi investiţiile la campusul şcolar din incinta Colegiului „I.D. Lăzărescu”, care s-au sistat odată cu schimbarea guvernării. Conform reprezentanţilor administraţiei locale, s-au depus trei memorandumuri la Ministerul Educaţiei pentru reluarea acestor investiţii, fără rezultat.

Dupa finalizarea discuţiilor, secretarul de stat Stelian Fedorca, alături de oficialităţile locale au mers la Colegiul “David Prodan” şi la Colegiul Tehnic “I.D. Lăzărescu”, unde au vizitat şi viitorul campus şcolar.

Ionela MARA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=146275Publicat de pe 19 Noi 2012. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...