|

FOTO: Profesori sărbătoriţi la Cugir, de Ziua Educaţiei. Peste 150 de invitaţi la eveniment

14606499_1584624938510609_3488129459192414001_nCadrele didactice din oraşul Cugir au fost sărbătorite de către Primărie, Consiliul Local şi Casa de Cultură, cu ocazia Zilei Mondiale a Educaţiei. Organizatorii i-au întâmpinat miercuri, 5 octombrie, pe cei care contribuie în mod esenţial la modelarea minţii şi conduitei tinerilor din oraş.

Primarul Adrian Teban i-a felicitat pe educatorii, învătătorii şi profesorii din Cugir pentru munca pe care o depun si a vorbit despre importanta parteneriatului dintre şcoli si administratia locala, asigurandu-i ca invatamantul va reprezenta intotdeauna o prioritate locala. Felicitari a mai transmis si liderul judetean de sindicat, Nicolae Bîrlea, din cadrul Federatiei Sindicatelor Independente din Educatie, precum si prof. Camelia Dumitrean.

14485138_1584625498510553_4200234948667699437_nCele peste 150 de cadre didactice din Cugir au fost placut surprinse de programul pregatit de organizatori, evenimentul fiind condimentat cu muzică bună oferita de Taraful Casei de Cultură cu solistele Ionela Popa si Raluca Pastiu, de Grupul Mlădite Cugirene si Trupa The Puzzels din Alba Iulia.

Este pentru prima data cand evenimentul are loc in organizarea Primariei, Consiliului Local si Casei de Cultura, pana anul acesta Ziua Mondiala a Educatiei fiind celebrata de diferite organizatii, in mod separat. Conducerea administratiei locale a dorit sa uneasca toate cadrele didactice in acest moment dedicat sarbatoririi educatiei si sa scoata evenimentul din zona politicului. Astfel, incepând de anul acesta, sărbătorirea Zilei Mondiale a Educatiei a fost prevăzuta în calendarul activitătilor cultural-artistice organizate de administratia locala, in semn de respect pentru educatie si pentru cei care contribuie în mod esential la dezvoltarea unei tări, prin cunostintele transmise, prin rolul de formatori şi educatori ai tinerei generaţii.

La eveniment au mai fost prezenti viceprimarul Cugirului, prof. Călin Furdui, consilierul judeţean Dan Cherecheş, mai multi consilieri locali, directorul Casei de Cultură, prof. Rodica Florea.

În anul 1994, UNESCO a inaugurat prima Zi Mondială a Educatorilor, pentru a comemora semnarea, în 1966, a Recomandării făcute de UNESCO și Organizația Internațională a Muncii, privind condițiile de muncă ale personalului didactic.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=156967Publicat de pe 6 Oct 2016. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...