|

FOTO: Primarul din Cugir, îmbrăcat în costum tradiţional, a participat la parada portului popular de la Festivalul Național de Dansuri și Tradiții Populare, pe străzile din Vinerea

IMG_6591Copii și tineri din mai multe județe ale țării au participat duminică , la parada portului popular desfășurată în centrul localității Vinerea. A fost momentul de început al celei de-a doua zile şi ultima a Festivalului Național de Dansuri și Tradiții populare Vinerea – Cugir 2017. Primarul din Cugir, Adrian Teban, a îmbrăcat straie populare şi a condus alaiul ansanmbului folcloric local.

În ciuda căldurii de afară, participanţi din mai multe zone ale ţării au îmbrăcat costume populare, iar, la ora 11.00, și–au dat întâlnire la căminul cultural din localitate. De acolo, asamblurile folclorice au pornit în paradă până în fața Bisericii „Sf. Nicolae „.

În fața lăcașului de cult din localitate și a oficialitățiilor locale și județene prezente , membrii asamblurilor folclorice au prezentat câte un scurt dans demonstrativ.

La eveniment au participat primarul orașului Cugir, Adrian Teban, viceprimarul Călin Furdui, directoarea Casei de Cultură Cugir, Rodica Florea , președintele Asociației Pro Cugir, Aurel Voicu , directorul general UM Cugir, Mircea Trifan, consilieri locali.

Dintre oficialitățiile județene au fost prezenți cei doi vicepreședinți CJ Alba: Alin Cucui și Dumitru Fulea.

Au defilat rând pe rând și au susținut momente artistice în fața asistenței un număr de opt asambluri folclorice, printre care Asamblul „Câmpul Pâinii” Vinerea, alături de primarul orașului Cugir. Adrian Teban: „Eu nu mi-am uitat niciodată condiția umană și rădăcinile de unde am plecat”.

Celelalte ansambluri participante: Asamblul Folcloric „Balada” Bistrița, Asamblul Folcloric „Cununa Apusenilor” Gilău (județul Cluj), Asamblul Folcloric „Miorița” Vaideeni (județul Vâlcea), Asamblul „Plaiuri de munte” din Cristian (județul Sibiu), Asociația Culturală „Fiii Satului Romoș” (județul Hunedoara), Asanmblul „Plăișorul” Săliștea (județul Alba), Asamblul folcloric „Cununa Vețelului” Vețel (județul Hunedoara), Fanfara de copii de la Casa de Cultură a orașului Cugir.

Festivalul Național de Dansuri și Tradiții Populare a continuat de la ora 14.00 cu momente artistice susținute pe scena festivalului de către cele opt asambluri, iar de la ora 18.00 pe scenă vor urca pentru a încânta asistența soliști de muzică populară: Robert Târnăveanu, Veta Biriș și Lele Crăciunescu.

Seara se va încheia cu recitalurile formațiilor Nightlosers și StarDust.

Sorin Giurcă

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=159364Publicat de pe 20 Aug 2017. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...