|

FOTO: Poetul „nepereche”, Mihai Eminescu, omagiat la Școala Gimnazială „Singidava” Cugir

Elevii Școlii Gimnaziale „Singidava” Cugir au sărbătorit, marți, 163 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul unui proiect educativ realizat de către profesori împreună cu elevii.

Proiectul „Eminescu, poetul nepereche” s-a născut din inițiativa unui grup de patru cadre didactice din școală prin intermediul căruia copiii să se poată familiariza cu opera poetului, dar și să își prezinte cunoştinţele şi talentul de recitatori ai poeziilor lui Mihai Eminescu.

La aniversare au fost prezenți 30 de elevi din clasele a VI-a și a VII-a, dar și copii cu dizabilități din clasele speciale ale școlii.

„Ne-am întâlnit azi pentru a sărbători 163 de ani de la naşterea marelui nostru poet naţional, Mihai Eminescu. În cadrul acestei activități am prezentat câteva filmuleţe despre viaţa poetului, copiii au recitat câteva dintre poeziile reprezentative ale lui Mihai Eminescu”, a explicat prof. documentarist Raluca Popeiu. Aceasta a prezentat, la începutul evenimentului, un scurt cuvânt introductiv în care le-a povestit copiilor despre debutul literar al lui Mihai Eminescu.

În continuare, Bogdana Sabău, profesor de Limbă și Literatură Română, le-a vorbit elevilor despre viața și opera poetului Mihai Eminescu.

În cadrul proiectului au avut loc două expoziții: una care a prezentat semne de carte pe care au fost scrise versuri din poeziile lui Mihai Eminescu confecționate de către elevi în cadrul unui atelier al școlii, iar a doua a expus volume de poezii și cărți bibliografice despre Mihai Eminescu.

După ce au ascultat poeziile recitate de colegii lor, elevii au urmărit un montaj cu imagini despre viața și opera poetului Mihai Eminescu, slide-uri însoțite de explicaţii bibliografice.

În finalul, Gabriela Lupu, profesor de Limba Franceză, le-a citit elevilor o poezia eminesciană „Stau în cerdacul tău”, scrisă în limba franceză.

Proiectul „Eminescu, poetul nepereche” a fost coordonat de Gabriela Lupu, Raluca Popeiu, Bogdana Sabău și Dana Lespezeanu.

Sorin GIURCA

 

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=147755Publicat de pe 15 Ian 2013. Publicat in ACTUALITATE, Educatie, Literatura. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...